Gemeente Borsele

Borsele draagt bij aan omvorming Kiekieris

De gemeente Borsele draagt bij aan het omvormen van discotheek Kiekieris in 's-Heerenhoek naar een pannenkoekenrestaurant `plus'. Het college van Borsele is van mening dat de activiteiten van Kiekieris het toerisme, de werkgelegenheid en de leefbaarheid ten goede komen.

De ondernemers van Kiekieris hebben zich aangemeld bij "Operatie van der Most'. In dit televisieprogramma geeft topondernemer Hennie van der Most noodlijdende bedrijven advies. Het college verwacht dat het veranderen van de bestemming werkgelegenheid biedt voor vijf personen. Naast een pannenkoekenrestaurant willen de ondernemers twee keer per maand een discoavond organiseren. Omdat het aantal discoavonden halveert, zal burgemeester Jaap Gelok als proef van een jaar de sluitingstijd van de discotheek verruimen van 03.00 naar 04.00 uur.

Als de provincie het projectplan goedkeurt, kunnen de ondernemers een maximale subsidie van EUR 22.120 krijgen in het kader van de Europese POPII-regeling. De helft hiervan komt uit Europa, de andere helft van de gemeente.