Campagne NFN moet 2 miljoen naturisten van taboes afhelpen

17/05/2010 13:01

Naturisten Federatie Nederland (NFN)

AMERSFOORT - In Nederland wonen 2 miljoen naturisten. Een groot deel van deze groep komt er niet rond voor uit naturist te zijn. Dat komt door angst voor negatieve reacties uit de omgeving. Terwijl ruim 80% van de Nederlanders zegt geen problemen te hebben met naturisme, rusten er nog altijd taboes op. Naturisme wordt geassocieerd met exhibitionisme, terreinen achter schuttingen, zonderlinge, ouderwetse mensen en voyeurisme. Zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van de Naturisten Federatie Nederland (NFN). Om de bekendheid en de acceptatie van naturisme te verbeteren start de NFN op 17 mei a.s. een landelijke imagocampagne.

Campagne

Onder het motto Naaktisgeen.nu volgt de campagne 'gewone' Nederlanders die naakt recreëren. Vanaf 17 mei verschijnt de campagne op megamasten langs een aantal snelwegen, op signs in diverse dorpen en steden, op twitter en blogs, op www.naaktisgeen.nu en in de landelijke en regionale media.

NFN

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) is de belangenorganisatie voor naaktrecreatie en naturisme in Nederland. De NFN heeft respect voor elkaar, voor de natuur en voor het milieu hoog in het vaandel staan. Deze waarden vind je ook terug bij alle aangesloten organisaties in binnen- en buitenland. De NFN maakt zich onder meer sterk voor het in stand houden en uitbreiden van de openbare naaktrecreatie. In Nederland zijn er twee miljoen mensen die regelmatig naakt recreëren. 70.000 van hen zijn lid van de NFN. Daarnaast zijn ruim 80 verenigingen en organisaties bij de NFN aangesloten, waaronder 60 terreinen, (mini-)campings en recreatieparken.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.naaktisgeen.nu