Gemeente Leidschendam-Voorburg


Huygens Muziekfestival - Schrijfwedstrijd basisscholen

17 mei 2010 - Begin dit jaar zijn alle basisscholen benaderd om deel te nemen aan de schrijfwedstrijd van het Huygens Muziekfestival. Hierbij werken samen de Bibliotheek Leidschendam-Voorburg en kinderboekwinkel In de Wolken uit de Herenstraat in Voorburg. Het is een onderdeel van het Huygens Muziekfestival, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt op 22, 29 en 30 mei.

Veel kinderen hebben enthousiast het wedstrijdformulier ingevuld en uit alle inzendingen heeft de jury 12 winnaars gekozen. Op zaterdag 29 mei reikt Constantijn Huygens zélf alle prijzen uit aan de winnaars. Natuurlijk is er voor de nummer 1 een speciale prijs; het gedicht van de winnaar wordt op zaterdag 29 mei tijdens het kinderprogramma gezongen. Dit gebeurt in de Oude Kerk door kinderkoor Essesteijn en de B2 en C klas van het Haags Matrozenkoor. Iedereen is van harte welkom bij deze uitreiking in de Oude Kerk in Voorburg vanaf 13.30 uur.

Alle inzendingen zijn te bekijken in de bibliotheken van Leidschendam-Voorburg.

Daarnaast kun je ook meedoen aan het open podium. Heb je talent? Kun je zingen? Dansen? Of muziek maken? Geef je dan op en laat zien wat je kan op zaterdag 29 mei! Kijk voor het totale programmaoverzicht op http://www.huygensmuziekfestival.nl