Watersportverbond - KNWV

Verbond tevreden met kanaal 71 als alternatief

maandag 17 mei 2010

Rijkswaterstaat gaat per direct de weerberichten van verkeerspost Ouddorp uitzenden op kanaal 71. Dit besluit is het antwoord op de protestbrief van het Watersportverbond na het verdwijnen van kanaal 25 (Post Ouddorp) voor de recreatievaart.

Kanaal 71 vervangt kanaal 25 Rijkswaterstaat heeft van het Agentschap Telecom toestemming gekregen om de uurberichten van verkeerspost Ouddorp per direct uit te zenden op VHF-kanaal 71.

Eerdere proef afgeblazen
Eind april was Rijkswaterstaat al gestart met een proef met het uitzenden van de nautische berichten en de stormwaarschuwingen voor de Grevelingen, Oosterschelde en Veerse Meer op VHF-kanaal 10, maar dit bleek niet de oplossing te zijn. Daarom is de proef afgeblazen.

Protest
Het Watersportverbond protesteerde in een brief begin december 2009 tegen het besluit van Rijkswaterstaat om een aanpassing van kanaal 25 post Ouddorp door te voeren.

Vaarveiligheid
Als gevolg hiervan werd het voor de recreatievaart onmogelijk om op de Grevelingen, Oosterschelde en Veerse meer de nautische berichten en stormwaarschuwingen uit te luisteren. In de brief aan wees het Watersportverbond op het gevaar dat dat zou gaan opleveren voor de vaarveiligheid in de Deltawateren.

Alternatieven
In de brief aan Rijkswaterstaat droeg het Watersportverbond zelf ook alternatieven aan, zoals een relayering van de berichten door post Wemeldinge of om kanaal 23 als alternatief te gebruiken. Helaas bleken deze aangedragen alternatieven niet realiseerbaar.

Voortvarendheid
De maatregel om het uurbericht van verkeerspost Ouddorp ook
gelijktijdig uit te zenden op VHF-kanaal 71 blijkt nu dus wel
uitvoerbaar. Het Watersportverbond is erg blij met de gevonden oplossing en dankt Rijkswaterstaat voor de voortvarendheid waarmee dit probleem is opgelost.