Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Picknicken onder fruitbomen in Hordijkerveld

Vernieuwd park geeft buurt weer een groen hart

Het park in het hart van de Rotterdamse wijk Hordijkerveld is een groene en waterrijke plek geworden, met volop mogelijkheden voor rust en ontspanning. Zo kunnen buurtbewoners picknicken tussen de fruit- en notenbomen in de boomgaard. Of genieten van de bloemen en planten in De altijd mooi-weer-tuin. De begroeiing van deze tuin is afgestemd op de verschillende seizoenen. De tuin ziet er hierdoor bijna het hele jaar groen uit. Voor kinderen is er een groot speelveld met een kabelbaan en een minispeelbos.

Minder wateroverlast
In de afgelopen twee jaar is in opdracht van woningcorporatie Vestia en deelgemeente IJsselmonde het bestaande park opnieuw ingericht. Voor bewoners was het park meer een doorgangsroute dan een verblijfsplek. En vaak was het er erg nat en modderig omdat overtollig regenwater niet goed werd afgevoerd. Door de nieuwe singel verbetert de waterberging in Hordijkerveld. Visvlonders, een waterterras en bankjes zorgen ervoor dat het water volop beleefd kan worden. De singel is voldoende diep om als paaiplaats voor vissen te fungeren.

Ontwerper geeft rondleiding
Het Singelpark wordt op woensdag 26 mei geopend door Wouter Boonzaaijer (portefeuillehouder Buitenruimte van deelgemeente IJsselmonde) en Hugo t Hart (manager Woondiensten van Vestia Rotterdam Zuid). Bewoners zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Direct na de opening geven de onderwerper en de kunstenaar een rondleiding. Deze vertrekt om 15.30 uur bij het kantoor van de Bewonersvereniging Hordijkerveld aan Kerstendijk 9.

Gevarieerd woningaanbod
Het Singelpark maakt onderdeel uit van de grootschalige herstructurering die in Hordijkerveld wordt uitgevoerd. Renovatie, nieuwbouw en verbetering van de buitenruimte hebben de wijk een hele andere uitstraling gegeven. Door een gevarieerder woningaanbod kunnen ook kopers die op zoek zijn naar een ruime eengezinswoning met een tuin in Hordijkerveld terecht.

---