MKB-Nederland


04 mei 2010
Extra arbo-inspanning voor branches

Aangesloten brancheverenigingen van MKB-Nederland kunnen dit jaar met ondersteuning van Bureau Arbeidsvoorwaarden een arbocatalogus opzetten, uitbreiden of implementeren. Voor deze branches is de extra arbo-inspanning in veel gevallen zelfs geheel of grotendeels kosteloos. Op korte termijn worden branches actief benaderd met meer informatie.

DeArbocatalogus.nl
MKB-Nederland werkt voor het project DeArbocatalogus.nl nauw samen met AWVN. Beide werkgeversverenigingen ontvangen in 2010 financiële ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Stichting van de Arbeid om producten te ontwikkelen en branches te ondersteunen bij de arbocatalogus. Vanuit MKB-Nederland zal Bureau Arbeidsvoorwaarden branches met deskundig advies terzijde staan.

Eerder dit jaar ontvingen aangesloten brancheverenigingen een brief met aandacht voor de arbocatalogus. Inmiddels heeft Bureau Arbeidsvoorwaarden een breed pakket aan producten beschikbaar, niet alleen voor de ontwikkeling van een branchecatalogus, maar ook voor de zo belangrijke implementatiefase. Maatwerkoplossingen staan daarbij centraal. Of het nu gaat om ondersteuning bij een specifieke vraag, het houden van een presentatie of workshop of het ontwikkelen van een totale catalogus. De brancheverenigingen worden de komende periode actief benaderd om de wensen te inventariseren en de meest geschikte mogelijkheden en oplossingen voor de branche te bespreken.

Uitwisseling ervaringen
Een direct contactmoment met de brancheverenigingen is voor Bureau Arbeidsvoorwaarden van belang om gelijktijdig naast ervaringen met arbo ook de ondersteuning op het gebied van arbeidsvoorwaarden en wensen op dit vlak te kunnen uitwisselen. Het Bureau gaat in dit gesprek in op de top 3 arbeidsvoorwaarden die voor de branchevereniging van belang zijn.

Meer informatie
Voor algemene informatie over de arbocatalogus kunt u contact opnemen met Ingrid Larmoyeur of surfen naar www.dearbocatalogus.nl. Download ook de folder Uw arbocatalogus is klaar. EN NU?

Wilt u zelf al initiatief nemen? Dat kan natuurlijk ook. U kunt contact opnemen met:
Jenny van Poortvliet
Ineke de Deugd
Leon Vincken