Politie Hollands Midden

Regio - Verkeersongevallen en gebruik van alcohol

Regio, 17-05-2010 o Dat het overmatige gebruik van alcohol tot verkeersongevallen kan leiden, werd ook dit weekeinde weer bevestigd.

Op vrijdagavond 14 mei omstreeks 19.50 uur was een 55-jarige vrouw uit Nieuwkoop betrokken bij een verkeersongeval in Alphen aan den Rijn. Bij het oprijden van de Zegerbaan verloor zij de macht over het stuur, belandde daarna op de middengeleider van de weg en kwam vervolgens tot stilstand op een aantal betonblokken. Omdat de politie vermoedde dat hier mogelijk sprake was van overmatig alcoholgebruik werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan werd haar rijbewijs ingevorderd en een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Op 15 mei omstreeks 00.36 uur raakte op de Ofwegen in Woubrugge een 29-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk de controle over zijn voertuig kwijt. Via de berm belandde de auto op zijn kop in een greppel. De chauffeur en zijn bijrijder konden door omwonenden uit het voertuig worden bevrijd. De blaastest gaf een waarde van 320 ug/l aan. Omdat hier tevens sprake was van het veroorzaken van gevaar en/of hinder op de weg werd het rijbewijs ingevorderd.