Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 17-05-2010

Een benadeelde achterhaalt dader van vernielde auto's

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond rond 21.15 uur in de
Coubertinlaan een 31-jarige man uit Waalwijk aangehouden voor
vernieling. Een 29-jarige Waalwijker zag gisteravond vanuit zijn woning dat de verdachte op de Bremstraat een buitenspiegel van zijn auto trapte. De benadeelde rende naar buiten en sprak de verdachte aan. De verdachte koos het hazenpad en fietste weg. Het lukte de benadeelde een auto te laten stoppen waarop hij samen met de automobilist de
achtervolging inzette. Tijdens de rit trapte de verdachte een tweede spiegel van een andere geparkeerde auto. Het lukte het tweetal de man in de Coubertinlaan te laten stoppen. De politie die tijdens de rit geïnformeerd werd nam de verdachte over. tijdens het verhoor op het bureau ontkende de verdachte de vernieling.

Doorrijder en bijrijder aangehouden na verkeersongeval

BREDA / OOSTERHOUT - Een motoragent van het Verkeershandhavingsteam heeft zondagavond omstreeks 20.30 uur op de Mauritstraat in Breda een 26-jarige Bredanaar (bestuurder) en een 20-jarige man uit Heerlen (bijrijder) aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van verlaten plaats ongeval. Daarnaast werd de man uit Heerlen gezocht voor het tanken zonder te betalen in het district Oosterhout. De Bredanaar was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De aanrijding gebeurde op de kruising Willemstraat met de Delpratsingel in Breda. Na het ongeval reed het tweetal weg, zonder hun identiteit achter te laten. Een motoragent heeft beiden vervolgens aan gehouden.

Buurtbewoner pakt minderjarige inbreker op heterdaad

DORST - Een buurtbewoner heeft gistermiddag tegen 16.00 uur in de Dennenlaan een 14-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van poging inbraak in een garage. Op het bureau is hij, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het oog van een 47-jarige oplettende buurtbewoner viel gistermiddag op twee onbekende jongens in de straat die zich verdacht gedroegen. Het tweetal toonde veel interesse in een garage in de Dennenlaan. De man zag dat de jongens poogden het slot van de garagedeur te forceren. Om een inbraak te voorkomen liep de man op de verdachten af die op dat moment het hazenpad kozen. Het lukte de getuige één van de twee korte tijd later te achterhalen. De politie werd geïnformeerd die de jongen meenam naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Rotterdammer komt na verkeersongeval met de schrik vrij

MADE - Bij een verkeersongeval op de kruising Coehoornstraat met de Romboutsstraat raakte gistermiddag tegen 18.00 uur een 29-jarige automobilist uit Rotterdam gewond. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar het Molengracht in Breda. Onderzoek daar wees uit dat de man, buiten wat pijnlijke spieren, geen letsel had opgelopen.

Het slachtoffer reed als bestuurder van een personenauto over de Vooghtstraat in de richting van de kruising met de Van Coehoornstraat. Van links naderde hem een personenauto die bestuurd werd door een 26-jarige vrouw uit Made. De vrouw kon haar auto niet tijdig laten stoppen waardoor er een aanrijding tussen beide voertuigen ontstond. Door de klap schoot de auto van de Rotterdammer door en kwam tot stilstand tegen een boom.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-05-2010 14:00 | © Regio Midden en West Brabant |