Gemeente Zijpe


Spel âSIPENâ gelanceerd
Presentatie Spel Sipen

Maandagochtend 17 mei 2010. In het gemeentehuis van Zijpe waren veel mensen bijeen gekomen om de lancering van het spel âSIPENâ mee te maken. âSIPENâ is een initiatief van Jaap Witte en de Stichting Innovatief Zijpe.

Wethouder Ben Blonk was erg blij met het spel. âOp een speelse manier krijg je een goed beeld van de Zijpe zoals deze er nu bij ligt en haar historieâ. Daarna gaf Jolijn van Dijk van de Stichting Innovatief Zijpe een korte schets hoe het spel tot stad is gekomen.

Toen was het de beurt aan oud-onderwijzer Jaap Witte om een klein deel van het spel te spelen met vijf teams. Er waren vertegenwoordigers van de raad, het college, de Stichting Innovatief Zijpe, de pers en medewerkers van de gemeente.

Als een echte schoolmeester stelde hij de vragen aan de teams die redelijk op de hoogte waren van de Zijper historie. Na afloop kreeg iedereen het spel mee, waren er meer spellen voor de basisscholen in de Zijpe en kregen de vertegenwoordigers van âDe Zandsteeâ en âHuis Ten Ogheâ een aantal exemplaren uitgereikt. Kortom een mooie start op de maandagochtend.Â

âSipenâ bestaat uit vier spellen; Trivia gaat over de Zijpe, Memorie is gericht op beeldmateriaal van Zijpe van vroeger en nu, dan kan je er mee kwartetten en ook nog eens gewoon kaartspelen. Het is een bijzonder mooi product geworden. Je leert de Zijpe op een speelse manier kennen. Kortom een aanrader om aan te schaffen.

Wilt u meer weten over het spel en de verkooppunten, kijk dan op www.zuiverzijpe.nl