Uniek mobiliteitsconcept in bidbook WK Voetbal 2018

17/05/2010 14:18

Goudappel Coffeng

Nederland en België hebben afgelopen zaterdag de fiets gepresenteerd als icoon voor een groen WK.

Goudappel Coffeng, I-CE en het Belgische Mint ontwikkelden in opdracht van de KNVB en de BNVB het mobiliteitsconcept dat supporters op een milieuvriendelijke manier naar de stadions brengt als het WK voetbal in 2018 door Nederland en België georganiseerd mag worden.

Het concept is gebaseerd op de integrale aanpak van mobiliteit met een bijzondere plek voor de fiets (Fiets Inclusief). Deze totaalaanpak van verkeer en ruimte waarin alle vervoersmogelijkheden (openbaar vervoer, auto, fiets, te voet) in hun samenhang bekeken worden, leidt tot nieuwe ideeën en ongewone oplossingen.

Het mobiliteitsconcept in het bidbook heeft gebruik van openbaar vervoer, fietsen en lopen als uitgangspunt voor de supporters en het gebruik van schone voertuigen door de organisatie.

Een mainframe van openbaar vervoer voor verbindingen tussen luchthavens en steden, een vloot van elektrische bussen en auto's, Park?, Park& Bike, een gratis mobiliteitskaart, fietshuurregelingen, fietssnelwegen en autovrije stadscentra, zijn de belangrijkste onderdelen van dit plan dat ook rekening houdt met onervaren fietsers.

Goede faciliteiten, beschikbaarheid en gebruikersgemak kunnen de bezoekersstromen op een duurzame maar vooral aangename manier in goede banen leiden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.goudappel.nl