Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 17 mei

Hoorn, 17-05-2010 o 14.30 uur

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Bovenkarspel, zondag 16 mei

Twee mannen van 16 en 19 jaar uit Bovenkarspel zijn zondagavond rond 22.20 uur aangehouden op de Hertog Aalbrechtstraat. De politie kreeg rond 21.30 uur een melding van een vechtpartij op deze straat. Hierbij was een 16-jarige jongen uit Bovenkarspel geschopt en geslagen door drie mannen. Deze drie waren hierna weggerend richting de Graaf Willemstraat. Een getuige had de manne in een auto zien stappen en weg zien rijden. Een agent zag even later dat deze zauto aan het inparkeren was op de Hertog Aalbrechtstraat. Uit de auto stapten de 16 en 19-jarige man. Zij gaven aan dat er verderop in de straat iets gebeurd was en dat derde persoon hierbij een tand was kwijt geraakt omdat hij een klap had gekregen toen hij het slachtoffer sloeg. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Rond 22.45 uur meldde een 17-jarige verdachte uit Bovenkarspel zich op het politiebureau.

Het 16-jarige slachtoffer moest voor zijn verwondingen worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Aanrijding Koepoortsweg

Hoorn, zondag 16 mei

Een 23-jarige passagier van een snorscooter liep zondagmiddag beenletsel op bij een aanrijding op de Koepoortsweg. De 22-jarige bestuurder van de scooter reed over de van Dedemstraat en wilde op de kruising met de Koepoortsweg rechtdoor. Een 51-jarige automobilist uit Hoorn reed over de Koepoortweg en wilde rechtdoor. De scooterrijder uit Hoorn zag de auto echter over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de de 22-jarige scooterrijder en zijn passagier ten val kwamen. De passagier liep hierbij beenletsel op.

Snelheidscontroles

Zuid-Scharwoude, zondag 16 mei

Op de Schagerweg werd zondagavond van 18.00 to 20.30 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 989 bestuurders de controle. Er werden 227 overtredingen geconstateerd. Op deze weg is een maximum snelheid van 70 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u.

Schoorl, zondag 16 mei

Op de Laanweg werd zondagmiddag van 13.55 tot 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Op deze weg, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/u, passeerden 1297 bestuurders de radar. Er waren 87 overtredingen waarbij 84 km/u de hoogst gemeten snelheid was.

Avenhorn, zondag 16 mei

Op de Jaagweg werd zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur op snelheid gecontroleerd. Op deze weg is een maximum snelheid van 80 km/u toegestaan. 1199 Bestuurders werden gecontroleerd. Van hen reden er 66 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u.

Heerhugowaard, zondag 16 mei

Op de Westerweg werd zondagavond van 18.30 tot 21.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 2130 bestuurders die de controle passeerden reden er 68 te hard. Op deze weg is een snelheid van 80 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Sint Maartensvlotbrug, maandag 17 mei

Maandagochtend werd van 07.15 tot 08.00 uur gecontroleerd op de de Sint Maartensweg. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. Er werden tien overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Dupe van truc

Hoorn, maandag 17 mei

Op zaterdagavond 8 mei werd een 79-jarige vrouw op de Eenhuizenstraat de dupe van een truc. De vrouw had drie vrouwen binnen gelaten, een moeder en haar twee dochters, die langs kwamen met fruit. Zij gaven aan de vrouw aan dit ook voor haar te willen schillen. De bewoonster werd afgeleid door degene die het fruit schilde. Toen de dames weer waren vertrokken bleken haar tas en passen gestolen te zijn.

De politie kreeg deze dag nog een melding van een bewoonster op de Koriander. Dezelfde drie vrouwen waren ook bij haar aan de deur geweest. De bewoonster had hen echter niet binnen gelaten.

De politie wil bewoners waarschuwen om alert te zijn wanneer mensen uw woning proberen binnen te komen met een dergelijke smoes.

Aanhouding voor bedreiging en poging mishandeling

Alkmaar, zondag 16 mei

Een 38-jarige man uit Amsterdam werd zondagavond rond 19.00 uur aangehouden in de woning van zijn ouders. Deze waren het huis uitgevlucht omdat hun zoon hen bedreigde en probeerde te verwonden. Agenten gingen naar de woning toe en troffen de man aan op zolder waar hij de deur op slot had gedaan. Na herhaaldelijk aan dringen wilde de man de deur niet openen. Deze moest door de politie worden opengemaakt. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is maandagochtend in verzekering gesteld.