Gemeente Oldambt


Op natuurlijke wijze worden begraven in Oldambt

De Reiderwolde VOF heeft een aanvraag ingediend voor de realisatie van een natuurbegraafplaats. Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt werken mee met dit project.

Natuurbegraafplaats

Natuurlijk begraven is de laatste jaren in opkomst. Veel mensen voelen de behoefte om begraven te worden op een wijze die dicht bij de natuur staat. Op een natuurbegraafplaats worden overledenen niet herdacht met een traditionele grafzerk, maar bijvoorbeeld met een bij het graf geplante boom. Om aan deze wens tegemoet te komen wordt een natuurbegraafplaats gerealiseerd in het zuidelijk deel van natuurgebied `Reiderwolde'.

Projectbesluit
Nu staat het bestemmingsplan een dergelijke ontwikkeling niet toe. Daarom heeft het college besloten mee te werken middels het opstarten van een projectbesluitprocedure. Een gemeente kan gebruik maken van een projectbesluit wanneer het bestemmings- plan een bepaalde ontwikkeling niet toestaat en men een activiteit toch mogelijk wil maken, zonder daarvoor meteen het hele bestemmingsplan aan te moeten passen.