Landelijke Studenten Vakbond


Hét Hoger Onderwijs debat

Onder leiding van Paul Schnabel zullen demissionair staatssecretaris van OCW, Marja van Bijsterveldt (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Mariëtte Hamer (PvdA) met elkaar in debat gaan over het hoger onderwijs.

Het afgelopen jaar is een roerig jaar geweest voor het hoger onderwijs. Met de motie Hamer riep de Tweede Kamer het kabinet op om Nederland weer terug te brengen tot de beste 5 kenniseconomieën ter wereld. Maar bij de opening van het academisch jaar meende Plasterk dat het hoger onderwijs uit zijn voegen aan het barsten is. Daarop stelde hij de commissie "toekomstbestendigheid hoger onderwijs" in (beter bekend als commissie Veerman), die in april een ingrijpend advies uitbracht om de kwaliteit van het hoger onderwijsstel aanzienlijk te vergroten. In de tussentijd viel het kabinet.

Wat zijn de plannen van de politieke partijen voor het hoger onderwijs in de komende jaren? Hoe moet Nederland, mede in de context van bezuinigingen, tot de beste 5 kenniseconomieën ter wereld gaan behoren? Wat moet er veranderen in het hoger onderwijs zodat Nederland deze ambitie kan realiseren?

Om antwoord te geven op deze vragen zullen demissionair staatssecretaris van OCW Marja van Bijsterveldt (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Mariëtte Hamer (PvdA) met elkaar in debat gaan onder de leiding van Paul Schnabel.

Inschrijven verplicht
Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is daarom verplicht, via dit aanmeldformulier.