Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


steun voor energiezuinig bouwen

---

Project Jeruzalem krijgt steun voor energiezuinig bouwen

17 mei 2010
Tuindorp Jeruzalem, een wijk in Amsterdam Oost, krijgt extra financiële steun van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie om ervaring op te doen met energiezuinig bouwen. Jeruzalem is één van de 13 grootschalige bouwprojecten die door het ministerie is geselecteerd als zogeheten 'excellent gebied'. Doel is ervaring op te doen met zeer energiezuinige, innovatieve (nieuw)bouw. In totaal hebben 47 gemeenten een aanvraag ingediend.

De aangewezen locaties krijgen een subsidie van maximaal EUR 300.000 per project. De vernieuwingen kunnen zowel technisch, organisatorisch of financieel van aard zijn. De opgedane kennis kan in de toekomst makkelijker bij andere bouwprojecten worden toegepast. Dat scheelt tijd en geld.

De Amsterdamse buurt Jeruzalem is de eerste naoorlogse wijk in Nederland met de status van rijksmonument. De wijk wordt de komende jaren compleet herontwikkeld. Het als rijksmonument aangewezen gedeelte wordt gerestaureerd, de overige gebouwen en de openbare ruimte worden in monumentale stijl vernieuwd.

Germaine Princen, stadsdeelwethouder (Projecten): 'Ik ben bijzonder verheugd met deze selectie door het Ministerie. We hebben een ambitieus pakket aan energiebesparende en duurzaamheidmaatregelen voor de herontwikkeling van Jeruzalem opgesteld. Het is mooi om te zien dat we hierin een voorbeeld voor de rest van Nederland kunnen zijn.'

Meer projectinfo:

Jeruzalem

---