Gemeente Leeuwarden

Prijsuitreiking `Awareness afval in Fryslân'

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-05-2010)

Het bewustwordingsproject `Awareness afval in Fryslân' waar basisscholen en MBO leerlingen uit Leeuwarden aan meedoen wordt woensdag 12 mei afgesloten met een prijsuitreiking.

De jury, bestaande uit Margaretha Cats (Keunstwurk), Marten Winters (stadskunstenaar) en Marja van Hoesen (Impresariaat D'DRIVE Friesland College) heeft een keuze gemaakt. Er worden twee prijzen toegekend. Eén aan een basisschool en één aan een MBO leerling.

De beste basisschool wint een speeltoestel dat als `externe prestatie' ontworpen en gemaakt is door cursisten Product Design van de unit D'DRIVE van het Friesland College. Het toestel is gemaakt van gratis en gerecycled materiaal. De opdracht voor de MBO wedstrijd was om een kunstwerk of gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat (vrijwel)volledig uit afval bestaat.

De afgelopen maanden zijn de deelnemers op een positieve manier bewust geworden van afval en de voorkoming ervan. De bewustwording werd onder andere duidelijk na een bezoek aan Ecopark De Wierde, een speciaal lesprogramma, een knutselwedstrijd met afval en een wedstrijd onder de deelnemende scholen: Welke school maakt de grootste positieve verandering door en veroorzaakt minder afval? Het project is gekoppeld aan de jaarlijks terugkerende Himmelwike.

Graag nodigen wij uw redactie uit bij de uitreiking aanwezig te zijn. Locatie: Designhal Friesland College (ontvangst bij receptie), Julianalaan 97, Leeuwarden.