BP Nederland

De BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR), getroffen door een externe stroomonderbreking.

Publicatiedatum: 17 mei 2010
Rozenburg, 17 mei 2010 â De BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR), getroffen door een externe stroomonderbreking.
Maandagochtend even na half vier heeft er zich een stroomonderbreking voorgedaan in het energienetwerk in de Europoort. Bedrijven zoals BP Raffinaderij Rotterdam, Abengoa, TEAM terminal en Shell Terminal zijn hierdoor getroffen.

Doordat de raffinaderij abrupt stil kwam te liggen, waren er met name gedurende de ochtend vanuit de fakkels op de raffinaderij vlammen en rook te zien door het affakkelen van gas. Dit is een standaard veiligheidsprocedure in dit soort situaties die soms ook gepaard kan gaan met stankoverlast, hetgeen maandagochtend helaas het geval was. Wanneer de problemen bij de externe energieleverancier zijn opgelost en de stroomtoevoer is hersteld, kan er begonnen worden met het opstarten van de installaties. Een dergelijk opstartproces kan gepaard gaan met lichte affakkel-activiteiten.

Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongevallen voorgedaan en er was geen gevaar voor de omwonenden. Desalniettemin betreurt BPRR het zeer dat omwonenden overlast hebben ondervonden van de raffinaderij als gevolg van de externe stroomstoring.

Voor verdere informatie over deze stroomstoring verwijzen wij u door naar de website van de DCMR, www.dcmr.nl.