Burgemeesters bezoeken leprozen eiland Spinalonga

17/05/2010 16:07

De Lepra Stichting

Deze week brengt een delegatie van burgemeesters een bezoek aan de voormalige Griekse leprakolonie Spinalonga. De burgemeesters zijn allen lid van het Nederlands Burgemeesters Elftal (NBE) dat sinds haar oprichting in 1988 jaarlijks acht wedstrijden speelt voor de Leprastichting. In totaal heeft het NBE ruim 325.000 euro ingezameld voor het goede doel.

Ook op Kreta spelen de burgemeesters een wedstrijd, tegen een team van de plaatselijke voetbalclub van Gouves: Minetaurs.

Spinalonga was van 1913 tot 1957 de verblijfplaats voor de melaatsen. Lepra komt nog steeds voor, niet meer in Griekenland maar wel in landen in Afrika, Azië en Zuid Amerika. In 2009 weren 245.000 nieuwe leprapatiënten ontdekt en behandeld. Mits tijdig ontdekt is lepra goed te behandelen met een medicijnencocktail. De Leprastichting wekt in 22 landen samen met de gezondheidsdiensten om artsen en verpleegkundigen te trainen in het vroegtijdig herkennen van deze besmettelijke ziekte. .

De reis die de burgmeesters maken wordt mogelijk gemaakt dankzij de sponsors van het burgemeesterselftal: BMC, PinkRoccade, Fair Play Centers en Promotex. De burgemeesters dragen zelf ook bij in de kosten.

De volgende burgmeesters reizen mee:

C.H.J. Lamers (Houten), A.A.M.M. Heijmans (Bernheze), J.J.G.M. Geukers (Westervoort), A.A. Jacobs (Helmond), P.E. de Jong (Westvoorne), H.A. v.d. Meer (Zederik), G.E.W. Prick (Groesbeek), J.A. v.d. Laan (Noordenveld), C.H.J. Lamers (Houten), A.A.M.M. Heijmans (Bernheze), J.J.G.M. Geukers (Westervoort), A.A. Jacobs (Helmond), P.E. de Jong (Westvoorne), H.A. v.d. Meer (Zederik), G.E.W. Prick (Groesbeek), J.A. v.d. Laan (Noordenveld), K.L.R. Ho Ten Soeng (Medemblik ), J.J.G.M. Geukers (Westervoort), J.B. Waaijer (Zoetermeer ) en H.W.M. Heijman (Oostgelre).





http://www.leprastichting.nl