Eerstejaarsstudent Verkeerskunde wint Innovatieprijs 2010

17/05/2010 16:10

Goudappel Coffeng

Wouter van der Geest uit Zwaanshoek, student aan de NHTV in Breda, heeft de Goudappel Coffeng Innovatieprijs 2010 gewonnen.

Hij wist de jury te overtuigen met het idee om actuele informatie over brugopeningen aan weggebruikers door te geven waardoor zij eventueel een andere route kunnen nemen.

Sterk aan zijn idee is dat de innovatie technisch mogelijk is. Met de ontwikkeling van Automatic Identification Service, kan het scheepvaartverkeer brugopeningen aanvragen waardoor het voorspelbaar wordt wanneer een bepaalde brug opengaat.

Die informatie wordt dan op dynamische route informatiepanelen getoond aan weggebruikers.

Wouter van der Geest beargumenteert dat dit gunstig is voor de bereikbaarheid over de weg. Kortom een nieuwe service, die maatschappelijk van belang is en ook goed te implementeren.

Met de jaarlijkse Innovatieprijs ter grootte van 1.500,00 euro wil Goudappel Coffeng stimuleren dat opkomende talenten op een creatieve manier nadenken over verkeer- en vervoervraagstukken. Studenten zijn gevraagd met voorstellen voor innovaties te komen en daarbij het maatschappelijk belang in de gaten te houden.