Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Feestelijk afscheid kabelpont Akersloot

Publicatiedatum : 17 mei 2010

Het casco van de nieuwe pont werd op 24 februari te water gelaten.

Het oude kabelpontje Akersloot van de gemeente Castricum, dat zorgt voor de overtochten over het Noordhollands Kanaal, wordt na 132 jaar trouwe dienst op 1 juni 2010 vervangen door een nieuwe, vrijvarende veerpont. De nieuwe veerpont komt in eigendom en beheer van het hoogheemraadschap.

Laatste vaart

De oude veerpont tijdens onderhoudswerkzaamheden Het oude pontje krijgt een feestelijk afscheid. Wethouder Meijer maakt op vrijdagmiddag 21 mei rond 15:00 uur een laatste ceremoniële heen-en-weervaart met de oude veerpont van Akersloot. Hoogheemraad Kees Stam zal hierbij aanwezig zijn. Belangstellenden zijn van harte welkom, en ook vertegenwoordigers van de pers zijn hierbij van harte uitgenodigd. Na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee in het naastgelegen Café 't Pontje.

Eén week geen overtochten voor auto's

In het pinksterweekend zal het oude kabelpontje overigens nog wel varen. Direct na de laatste overtocht van maandagavond 24 mei, gaat de pont uit de vaart. De nieuwe pont vaart met ingang van 1 juni. In de tussentijd wordt de nieuwe insteekhaven voor de nieuwe veerpont aangelegd. Dan vaart alleen voor fietsers en voetgangers een tijdelijk pontje.