Gemeente Barendrecht

Sluitende aanpak risico- en probleemjongeren

Ondertekening convenant Gegevensuitwisseling GOSA

BARENDRECHT (maandag 17 mei 2010) - Maandag 17 mei ondertekenden de partijen die betrokken zijn bij de aanpak van risico- en probleemjongeren het convenant Gegevensuitwisseling Gemeentelijk Overleg Sluitende Aanpak (GOSA). Burgemeester Van Belzen zette rond 16.30 uur zijn handtekening namens de gemeente. In het convenant spreken de partijen en de gemeente af hoe zij omgaan met deze doelgroep.

De gemeente Barendrecht is eind 2007 gestart met de ontwikkeling van een sluitende aanpak tussen de organisaties die betrokken zijn bij jeugdzorg en het criminaliteitspreventiebeleid. De GOSA-regisseur zorgt voor de afstemming tussen deze organisaties. Met het ondertekenen van het convenant maken de gemeente en betrokken partijen een belangrijke stap in de uitvoering van GOSA. Het wordt hierdoor mogelijk deze aanpak rechtmatig uit te voeren.

Gezamenlijke aanpak

De betrokken partners zijn de gemeente Barendrecht, de Politie Rotterdam-Rijnmond, Bureau Jeugdzorg, School Maatschappelijk Werk Opmaat en Algemeen Maatschappelijk Werk, School Maatschappelijk Werk Flexus Jeugdplein, Halt Rotterdam-Rijnmond, CJG Rijnmond, Stichting Alle-r-hande, Stichting MEE, Vestia, Patrimonium Barendrecht en Com-wonen.

Snel en doeltreffend hulp bieden

In het convenant staan de afspraken die de samenwerkende partijen hebben gemaakt over gegevensuitwisseling. De gegevensuitwisseling wordt op deze manier gestroomlijnd en gedeeld en er ontstaat een eenduidige werkwijze. Deze werkwijze sluit aan op die van omliggende gemeenten, die eenzelfde sluitende aanpak uitvoeren. Dit leidt ertoe dat snel en doeltreffend hulp geboden kan worden aan Barendrechtse jongeren met problemen.

Voorkomen en bestrijden overlastgevend gedrag

Burgemeester Van Belzen is blij met de ondertekening. 'De gemeente wil voorkomen dat jongeren tussen wal en schip raken. Daarnaast is het onze taak hinderlijk en overlastgevend gedrag te bestrijden. Alle partijen kunnen nu sneller werken en eerder optreden als de nood aan de man is.'


Noot voor redacties



Noot voor redacties