NCRV

Netwerk

Matthijs de Bruijn

NCRVâs Netwerk presenteert: Blind Dates met lijsttrekkers

Maandag 17 mei
20.25 uur, Nederland 2

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zet NCRVâs Netwerk een oude traditie voort: de Blind Date. Vanaf maandag 17 mei start een nieuwe reeks van deze serie waarin het actualiteitenprogramma met bijna alle lijsttrekkers van de politieke partijen een afspraak maakt en het land in gaat. Alleen weten Rita Verdonk, Alexander Pechtold, André Rouvoet, Emile Roemer, Femke Halsema, Marianne Thieme en Jan Peter Balkenende niet waar ze heen gaan en met wie ze gaan spreken.

Deze spontane ontmoetingen moeten duidelijk maken waar de lijsttrekkers voor staan. Verrassende ontmoetingen en debatten op het scherpst van de snede zijn het resultaat. De deelnemers hebben lef, waarvoor hulde! Job Cohen (PvdA), Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Kees van der Staaij (SGP) durfden de Blind Date niet aan.

De uitzendingen zijn (onder voorbehoud) op 17 mei (TON), 19 mei (D66), 21 mei (ChristenUnie), 26 mei (GroenLinks), 31 mei (SP), Partij voor de Dieren (2 juni) en het CDA (4 juni).

In vorige edities werd historische Netwerk-televisie gemaakt: Gerrit Zalm moest koken voor een bijstandmoeder, Femke Halsema haalde de vuilnis op en Jan Peter Balkenende zaagde een boom om bij het Naardermeer.