Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 14 april 2010

WK Zomer op Eredivisie Live

Eredivisie Live beleeft dit jaar een ware WK Zomer. Vanaf 17 mei staat Eredivisie Live geheel in het teken van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Met officiële FIFA documentaires van de eerder gespeelde WK toernooien en met prachtige films over het Nederlands Elftal en de WK helden uit heden en verleden. En een onmisbaar overzicht van de mooiste WK duels van Oranje van 1974 tot en met 2006, die de kijkers de gelegenheid bieden de mooiste, meest memorabele wedstrijden ooit door Oranje gespeeld nog een keer in zijn geheel te beleven. Vanaf 7 juni brengt de voetbalzender bovendien dagelijks het WK Magazine, met daarin elke dag actueel WK nieuws uit Zuid-Afrika én samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden. Na het WK richt Eredivisie Live de blik weer volledig op de Eredivisie en de Eredivisie Clubs, met onder meer live oefenwedstrijden, exclusieve interviews en mooie seizoensoverzichten.

WK zomer op Eredivisie Live
Eredivisie Live beleeft dit jaar een ware WK Zomer. Vanaf 17 mei staat Eredivisie Live geheel in het teken van het WK voetbal in Zuid-Afrika.

WK Magazine
Dagelijks actueel programma vanuit de Eredivisie Live studio met daarin elke dag actueel WK nieuws uit Zuid-Afrika, reportages, teamportretten en samenvattingen van de gespeelde wedstrijden.




Road to South Africa

Integraal verslag van de kwalificatiewedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands elftal in aanloop naar het WK 2010. Alle wedstrijden van Oranje op weg naar Zuid-Afrika.

Oranje Classics
Beleef nog één keer de mooiste WK wedstrijden van het Nederlands Elftal in zijn geheel, van de eerste tot de laatste minuut. Een onmisbaar overzicht van prachtige, historische WK duels van Oranje, van de gedenkwaardige finale van 1974 tegen West-Duitsland tot en met de veldslag met Portugal van 2006.

FIFA documentaires
Documentaires over de WK's van 1930 t/m 2002. Met de meest memorabele momenten uit de WK geschiedenis, portretten van legendarische WK voetballers en clips met historische WK beelden.

Eredivisie Live richting nieuwe seizoen
Na het WK richt Eredivisie Live de blik weer volledig op de Eredivisie en de Eredivisie Clubs. Met onder meer mooie seizoensoverzichten 2009 - 2010 van de Eredivisie, KNVB Beker en de UEFA Europa League. Met boeiende interviews met alle 18 hoofdtrainers uit het voorbije seizoen. En natuurlijk een groot aantal live oefenwedstrijden van de Eredivisie Clubs in aanloop naar het nieuwe seizoen. De Eredivisie seizoen 2010 - 2011 gaat 6 augustus van start.

Oefenwedstrijden uit de Eredivisie
De ideale warming-up voor weer een spannend Eredivisie seizoen. Eredivisie Live doet rechtstreeks verslag van een groot aantal oefenwedstrijden van de clubs uit de Eredivisie.

In gesprek met...
In 18 uitgebreide, exclusieve interviews met de hoofdtrainers van alle Eredivisie Clubs wordt teruggeblikt op het voorbije seizoen en natuurlijk de verwachtingen uitgesproken voor de komende competitie.




Seizoensoverzichten van de Eredivisie 2009 - 2010, de KNVB beker en de UEFA

Europa League
Mooie seizoensoverzichten (2009 - 2010) van de Eredivisie, KNVB Beker en de UEFA Europa League.

Seizoensoverzichten per club
Clubspecifieke overzichten van alle 18 Eredivisie Clubs over het seizoen 2009 - 2010. Eredivisie Live biedt van alle 18 clubs een geheel eigen samengesteld seizoensoverzicht met de allermooiste momenten. De mooiste goals, acties, blunders, en alle andere opvallende momenten van de clubs uit de Eredivisie.

Mooiste goals van het afgelopen seizoen
Een uur lang genieten van de mooiste goals uit de Eredivisie uit het seizoen 2009 - 2010.

Mooiste goals van de afgelopen 10 jaar Eredivisie
In tien afleveringen krijgt de kijker een uniek overzicht van de allermooiste doelpunten van de afgelopen tien jaar in de Eredivisie.

Eredivisie Inside
Bijzondere achtergrondreportages van, over en met de Eredivisie clubs en spelers.

De 18...
Historische momenten, (eigen) doelpunten, strafschoppen & vrije trappen, buitenlanders, overtredingen, keepers, linkspoten, klassiekers, trainers, blunders & bloopers en nog veel meer. In overzichtelijke lijstjes zet 'De 18' alles wat de Eredivisie zo mooi maakt op overzichtelijke wijze op een rijtje.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs en Endemol, voor iedereen in heel Nederland te ontvangen. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van Jan van Halst, Jaap Stam, Ruud Gullit, Guus Hiddink, Erwin Koeman en Ronald Koeman. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel internationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker en de EK




Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast de vele live wedstrijden is er op Eredivisie Live

ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld, Real Madrid TV en drie keer per week een vers `Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere vrijdag blikken Wilfred Genee en Johan Derksen vooruit op de eerstvolgende Eredivisie speelronde in 'Doordekken'. En 'De Ballen' is het enige echte voetbalprogramma speciaal voor kids!



Ingezonden persbericht