Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 20 april 2010

Staatssecretaris Bijleveld bezoekt brandweer Amersfoort

Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt op maandag 17 mei brandweer Amersfoort. Burgemeester Van Vliet overhandigt haar dan het eerste exemplaar van het handboek Veilig Wonen.

Het boek is geschreven naar aanleiding van het project Veilig Wonen Amersfoort. Doel van dit project is om burgers te helpen hun woningen (brand)veiliger te maken. Met het boek wil brandweer Amersfoort aan andere korpsen een praktisch handvat bieden voor het opzetten van een dergelijk project.

Duizenden Amersfoorters zijn de afgelopen jaren thuis door brandweerinspecteurs bezocht. Zij kregen adviezen en er werden rookmelders gemonteerd om hun woning (brand)veiliger te maken. Een succesvol project waarvoor steeds meer korpsen elders in het land belangstelling toonden.

Kennis en ervaring delen
Op basis van de kennis van en opgedane ervaring met het Amersfoortse project is een praktisch handboek geschreven. Hiermee hoopt brandweer Amersfoort andere korpsen een hulpmiddel te bieden om een vergelijkbaar project in hun gemeente op te zetten.

Brandweer Amersfoort startte het project Veilig Wonen in 2006 naar voorbeeld van een project in Liverpool. De inspecteurs bezoeken dit jaar de bewoners van de stadskern.

Noot voor de redactie,