Stichting Dansvak presenteert i.s.m. OpusOne Theaterproducties: Lef 15

Lef 15

DONNA Q

Uniek dansproject met 300 leerlingen van 9 verschillende Amsterdamse basisscholen

"Heb jij LEF om eens lekker te dansen op muziek? Eerst op de eigen basisschool, daarna in een echt theater, samen met allemaal andere Amsterdamse jongens en meiden met lef?"

Zo zijn de Amsterdamse basisschoolkinderen benaderd voor deelname aan LEF en daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven. Wekelijks kregen de scholieren één uur dansles van een professionele dansdocent. Gedurende 20 weken bereidden zij hun eigen deel van de voorstelling voor. Ook op zaterdag werd gerepeteerd door kinderen die al voor het tweede of derde jaar meedoen met LEF.

Op 17 en 18 mei a.s. komen alle kinderen samen en wordt de voorstelling tot één geheel gesmeed om zo familie, vrienden en schoolgenootjes te laten zien dat zij lef hebben om te dansen.

Belangrijk speerpunt van LEF is integratie: door het gezamenlijk werken aan een eindproduct, leren de deelnemers op een creatieve manier verantwoordelijkheden aan te gaan en over de grenzen van hun eigen stadsdeel heen te kijken.

Vanwege het grote succes in Amsterdam, is LEF vanaf januari 2010 ook in Velsen opgezet. Mogelijk volgt uitbreiding naar andere steden.

Uitgangspunt van deze 15e editie van LEF is het wereldberoemde verhaal over Don Quichot. Donna Q is een eigenzinnige interpretatie van de roman van Cervantes, de gelijknamige balletvoorstelling van het Nationale Ballet en de musical Man van La Mancha van OpusOne Theaterproducties.

Het verhaal: Donna is een boekenwurm die ridderromans verslindt. Op een dag besluit zij zelf ridder te worden en de wijde wereld in te trekken om het onrecht te bestrijden. Donna Q vecht tegen windmolens omdat zij denkt dat het monsters zijn; een kudde schapen ziet zij aan voor een vijandig leger dat zij eigenhandig moet neervellen. Haar trouwe knecht Sacha Poncho staat haar in voor- en tegenspoed ter zijde terwijl Donna's fantasie op hol slaat.

Artistieke leiding: Frans Schraven.

Tekst en regie: Michiel Varga

Speeldata: 17 en 18 mei 2010

Aanvangstijd: 19.30 uur

Locatie: theater De Meervaart, Amsterdam.

Kaarten kosten ¤ 5,- en zijn uitsluitend te reserveren per e-mail: lef@opusone.nl

LEF is opgenomen in het Amsterdamse Kunstenplan 2009-2012 en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-Fonds. Sinds 2008 werkt LEF samen met de educatieve dienst van Het Nationale Ballet.