Groupon expandeert naar Europese landen door acquisitie CityDeal

17/05/2010 06:30

First Floor Communications

Groupon expandeert naar achtien Europese landen door acquisitie CityDeal

Groupon heeft vandaag de acquisitie van CityDeal, de grootste Groupon kloon ter wereld, bekend gemaakt. CityDeal opereert in meer dan 80 markten in achtien Europese landen. CityDeal heeft in korte tijd bewezen dat het Groupon business model ook in Europa zeer succesvol is door met meer dan 1 miljoen abonnementen in april ruim 4 miljoen euro te besparen.

CityDeal is opgericht in november 2009 door de Duitse broers Samwers. De eerste deal uit Berlijn is in januari 2010 op de website geplaatst en sindsdien zijn kantoren in alle grote Europese landen geopend waaronder Duitsland, Verenigd Koningrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland en Scandinavië. In Nederland is CityDeal actief onder de naam MyCityDeal. De eerste deal is op 19 maart op de website geplaatst. Binnen 8 weken hebben bij MyCityDeal meer dan 250.000 abonnees zich aangemeld en deze hebben inmiddels 500.000 euro bespaard. Bij CityDeal werken op dit moment meer dan 600 medewerkers, waarvan 36 in Nederland.

"De naam Groupon staat synoniem voor sociale commerce" zegt Daniel Glasner, CityDeal medeoprichter. "Wij zijn razend enthousiast om de krachten te bundelen met wat zich ontpopt tot een van 's werelds grootste internet merken."

"De expansie van CityDeal binnen Europa is ongekend in snelheid en effectiviteit, vooral in het achterhoofd houdend dat ze telkens het Groupon Model aanpassen aan de lokale markten", aldus Andrew Mason, Groupon's oprichter en CEO. "Wij zijn zeer verheugd om met CityDeal's jonge en energieke team aan de slag te gaan en denken een perfecte match te zijn qua bedrijfscultuur."

CityDeal gaat in de komende maanden over naar de Groupon branding en site design. Gecombineerd brengen CityDeal en Groupon de e-commerce op lokaal niveau naar 140 steden in 18 landen.

Over Groupon

Groupon is opgericht in november 2008 in Chicago en biedt elke dag een nieuwe kwalitatief hoge deal op het gebied van life-style (uit eten gaan, activiteiten, wellness en beauty) van geselecteerde top partner bedrijven in meer dan 140 steden wereldwijd. Groupon gebruikt collectieve koopkracht om zeer scherp geprijsde aanbiedingen mogelijk te maken en creëert daardoor de ultimatieve win-winsituatie voor bedrijven en consumenten.





http://www.mycitydeal.nl