Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Inschrijving LOM Handhavingscongres 2010 geopend

17-05-2010

Het Landelijk Overleg Milieuhandving (LOM) organiseert op 9 september 2010 in Rotterdam het landelijke congres voor milieuhandhavers, managers en bestuurders.

Het congres wordt gehouden in de Van Nelle fabriek. Er is plaats voor 1000 deelnemers. Deelname is gratis.

Het LOM congres is een congres om kennis te vergaren en kennis te delen. Maar ook de ontmoetingsplek voor de handhavers van Nederland en de plek waar politici, beleidsmedewerkers en praktijkmensen samenkomen.

Het thema is dit jaar `Handhaven met een ster'. Hoe kunnen we in de toekomst de handhaving nog beter organiseren en vormgeven? Het programma is heel gevarieerd met 30 workshops, verschillende debatten, interessante praatsessies en een grote kennismarkt.

Rode draad in alle presentaties, debatten en workshops zal zijn de manier waarop er vanuit de handhaving een adequate invulling gegeven kan worden aan de toekomstige organisatieveranderingen.

Belangrijkste thema's op het congres zijn informatie-uitwisseling, ketenhandhaving en de landelijke prioriteiten.

Na de lunch zal de Handhaver van het jaar 2010 bekend worden gemaakt.

In het LOM zijn de belangrijkste spelers uit de milieuhandhaving vertegenwoordigd: de ministeries van VROM, V&W, Justitie en LNV, Staatstoezicht op de Mijnen, Politie, Interprovinciaal Overleg (IPO), Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Unie van Waterschappen en het Openbaar Ministerie.

Meer informatie en aanmelden kan via www.lomcongres.nl of www.lom.nl.

Handhaver van het jaar