Dura Vermeer

Rotterdam - 17 mei 2010

Intentieovereenkomst Holy-Zuidoost ondertekend

Joop van der Leeuw, directeur Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Leo de Jong, Directeur- bestuurder woningcorporatie Waterweg Wonen hebben de intentieovereenkomst Holy-Zuidoost ondertekend.

Met de ondertekening gaan Dura Vermeer Bouw Rotterdam en woningcorporatie Waterweg Wonen gezamenlijk de haalbaarheid van de ontwikkeling van de naoorlogse wijk Holy-Zuidoost in Vlaardingen onderzoeken volgens de principes van ketenintegratie.

Ketenintegratie is een samenwerkingsvorm die uitgaat van volledige transparantie en vertrouwen in elkaar. Door bij elkaar in de keuken te kijken, te leren van elkaar en het gezamenlijk doel voorop te stellen, kunnen ontwikkeltijden worden verkort en de kosten van de ontwikkeling worden gereduceerd. Hetgeen weer tot uiting moet komen in de prijzen van de woningen. Kortom, het realiseren van een kwalitatief goede woning voor een relatief lage prijs. Een samenwerkingsvorm die voor Dura Vermeer Bouw Rotterdam haar succes al heeft bewezen op bouwplaats Het Mooie Plan te Rotterdam- Lombardijen.

Holy-Zuidoost
Holy-Zuidoost is een vroeg naoorlogse wederopbouwwijk. De wijk is ruim opgezet met veel groen en kent een zeer diverse bebouwing. Holy-Zuidoost bestaat bijna volledig uit huurwoningen, vooral in het goedkopere segment. De wijk maakt een grote verandering door, het duurdere marktsegment krijgt een plek in de wijk. Grootschalige onderhoudsingrepen, renovatieprojecten en enkele sloop/nieuwbouwopgaven realiseren deze verandering.

Tot 1 november 2010 zullen Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Waterweg Wonen werken aan diverse haalbaarheidsonderzoeken. Het streven is om uiterlijk 1 november tot een samenwerkingsovereenkomst te komen voor het realiseren van 200 woningen tot 2015 met een optie voor nog eens 300 woningen in de periode daarna.

fotobijschrift: