Politie Flevoland

Politieonderzoek na zedendelict

Politie dringend op zoek naar getuigen

Almere, 15-05-2010 o District Recherche Almere is dringend op zoek naar getuigen die vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur zich bevonden in de buurt van de Vondelstraat en de Hollandse Kant in Almere. In die omgeving is een minderjarige slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf, gepleegd door een onbekend manspersoon. Op de plek waar vermoedelijk het misdrijf heeft plaatsgevonden werd door rechercheurs en forensische specialisten die avond en nacht direct een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd.

Bent u getuige geweest of is iets of iemand u opgevallen die middag dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

Direct na de melding werd er in een ruime omgeving van de plek van het delict gezocht naar de dader, deze werd echter niet meer aangetroffen. Later die avond werden leden van de Mobiele Eenheid opgeroepen om mee te helpen bij het onderzoek. Zij werden ingezet voor de zoektocht naar mogelijk achtergebleven sporen in de omgeving van het misdrijf. Enkele sporen die vermoedelijk iets te maken kunnen hebben met het misdrijf zijn in beslag genomen. Diverse agenten en rechercheurs zijn deze zaterdag bezig met het onderzoek, waarvan een uitgebreid buurtonderzoek een onderdeel is.

Uw tip
Is er die middag in de omgeving van de Vondelstraat en de Hollandse Kant in Almere iets of iemand u opgevallen of heeft er die dag iets plaatsgevonden dat afweek van de gebruikelijke gebeurtenissen. Of weet u meer over de dader? Dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met District Recherche Zuid via 0900- 88 44. U kunt dan vragen naar de afdeling Zeden.