Politie Amsterdam-Amstelland

Snelle aanhoudingen na woningoverval

Kort na een gewelddadige overval op een woning aan de Gravenstein op vrijdagavond 14 mei zijn drie mannen aangehouden. Bij de overval raakten twee mannen gewond.

Schotwond in been
Rond zeven uur overvielen drie mannen de flatwoning aan de Gravenstein in Amsterdam Zuidoost. Daarbij werd ook geschoten. Een man werd in zijn been geraakt en is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Een andere man liep een hoofdwond op. Hij kon ter plaatse worden behandeld. Het drietal vluchtte na hun daad met een onbekende buit de flat uit. Oplettende agenten zagen kort na de overval drie mannen met hetzelfde signalement bij de flat Egeldonk. Zij werden direct aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Bij de aanhouding zijn ook drie personenauto's in beslag genomen.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van deze brute overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Rechercheurs van het district Oost hebben de zaak verder in onderzoek.

Hoge prioriteit
De opsporing en aanhouding van verdachten van overvallen is een hoge prioriteit voor de politie. Diezelfde ochtend werd aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam al een 18-jarige gewapende overvaller op heterdaad aangehouden nadat hij in een supermarkt was overmeesterd door winkelpersoneel. Woensdagavond werd een 22-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een telefoonwinkel op het Bos en Lommerplein. De man werd herkend door kijkers van het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse.


____________________