VerkeersInformatieDienst


Ochtendspits gekenmerkt door ongevallen

17 mei 2010, 09:20
De ochendspits van maandag is gekenmerkt door ongevallen.

Vanmorgen vroeg gebeurde op de A20 richting Hoek van Holland een ongeval met een vrachtwagen waardoor de verbindingsweg naar de A4 richting Hoogvliet tot 09:00 uur werd afgesloten. De vertragingen rondom dit ongeval bedroegen tussen een uur en 75 minuten.

Op de A12 vloog door onbekende oorzaak een auto in brand. Richting Den Haag werd de rechterrijstrook afgesloten tussen Den haag-Centrum en Malieveld en dit leverde een file op van 9 kilometer met een vertraging van 40 minuten.

Op de A9 gebeurde een kop-staart aanrijding ter hoogte van Akersloot in de richting van Amstelveen. Hierdoor kwam er 4 kilometer verkeer stil te staan vanaf het Kooimeerplein.

Ook op de A16 vond een kop-staart aanrijding plaats ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk-Noord. Van Breda naar Rotterdam is de linkerrijstrook afgesloten en is er een file van 12 kilometer ontstaan tussen Hendrik-Ido-Ambacht en het knooppunt Terbregseplein. De vertragingstijd voor de weggebruiker is daar opgelopen tot 50 minuten.

Het hoogtepunt van de spits is om 08:14 uur bereikt met een totale filelengte van 231 kilometer waarbij de spits dus een klasse zwaar heeft meegekregen.