Belgacom

Persbericht, 17 mei 2010
Belgacom kondigt investering en exclusief strategisch partnerschap aan met OnLive, de eerste on-demand, instant-playvideogamedienst ter wereld

Belgacom en OnLive Inc., pionier op het gebied van 'cloud gaming', hebben vandaag hun strategische samenwerking aangekondigd. Belgacom heeft een participatie van 2,6% genomen in OnLive, naast Warner Bros, AT&T, BT, Autodesk en Maverick Capital.

Met dit initiatief positioneert Belgacom zich verder als koploper op het gebied van innovatie inzake digitale media en ontspanning. De investering in OnLive kadert in de innovatie- en convergentiestrategie van Belgacom doordat de stap wordt gezet naar domeinen zoals interactieve ontspanning, cloud computing en online gaming. Daarbij geeft Belgacom haar klanten toegang tot exclusieve diensten en functionaliteiten. OnLive, een Amerikaanse start-up, speelt een voortrekkersrol op het gebied van cloud-based gaming met een uniek digitaal entertainment delivery platform. Dat laatste maakt gebruik van eigen compressietechnologie en cloud-based computing voor het verdelen van high-end videogames zonder vertraging via het web naar pc's, Mac's en tv's, zonder dat daarvoor gespecialiseerde computers, dure gameconsoles of omvangrijke downloads nodig zijn.

Commentaar van Didier Bellens, Gedelegeerd Bestuurder van de Belgacom Groep Didier Bellens, Gedelegeerd Bestuurder van de Belgacom Groep: 'Deze overeenkomst sluit perfect aan bij de strategische doelstellingen van Belgacom om koploper te blijven op het vlak van innovatieve en convergente producten en diensten. Het partnership met OnLive zal ons helpen ons aanbod voor interactieve ontspanning met nieuwe exclusieve diensten uit te bouwen.' We zijn bijzonder enthousiast dat we kunnen samenwerken met het ervaren managementteam van OnLive en digitale ontspanning op een nieuwe en unieke wijze tot bij onze klanten kunnen brengen. We zijn ervan overtuigd dat ons strategisch partnerschap met OnLive constructief, vruchtbaar en visionair zal zijn.' OnLive werd opgericht door Steve Perlman, technologisch ondernemer in Silicon Valley (de man achter QuickTime®, WebTV® en Mova® Contour(TM)). Het bedrijf werkte zeven jaar aan de ontwikkeling van het platform, alvorens er in maart 2009 officieel mee naar buiten te komen. De volledige commerciële lancering in de Verenigde Staten is gepland voor deze zomer.

Commentaar van Steve Perlman, CEO van OnLive
Steve Perlman, CEO van OnLive: 'OnLive is heel blij dat het door het partnerschap met Belgacom zijn Europees bereik naar België en Luxemburg kan uitbreiden. Belgacom is nu al voortrekker inzake online mediadiensten en is uitermate goed gepositioneerd om de gamedienst van OnLive® via haar geavanceerd breedbandnetwerk te verdelen. OnLive verschuift het computervermogen dat vereist is voor high-end videogames van dure hardware thuis naar datacenters die via het internet ter beschikking staan. Het maakt op die manier niet alleen het gemak van instant-play videogames mogelijk, maar maakt ook komaf met de kosten en de complexiteit van gespecialiseerde hardware voor games. Via OnLive zijn de laatste titels van games altijd beschikbaar en up-to-date en compatibel met vrijwel elk video-ondersteunend toestel dat met het internet is verbonden. OnLive gamers die via Belgacom zijn aangesloten, zullen niet alleen met OnLive gamers in heel Europa kunnen spelen, ze zullen ook live games kunnen bekijken die over de hele wereld worden gespeeld. OnLive luidt een nieuw tijdperk in voor de ontspaning, en we zijn enthousiast dat we een partnerschap met Belgacom kunnen aangaan voor onze uitbreiding naar Europa.'

Over OnLive
OnLive is voortrekker op het vlak van on-demand-, instant-playvideogamediensten, die realtime interactieve ervaringen en rich media via het internet leveren. Met behulp van baanbrekende videocompressietechnologie, waarvoor het trouwens een patent heeft aangevraagd, maakt OnLive gebruik van cloud computing om de capaciteit en de intelligentie te leveren die nodig zijn om de recentste high-end games zonder vertraging ter beschikking te stellen via een elegante en billijk geprijsde MicroConsole-tv-adapter, of via een kleine browserplug-in voor pc's en Mac's. De OnLive-technologie wordt ondersteund door meer dan 100 patenten en patenten in aanvraag. Het bedrijf heeft zijn zetel in Palo Alto, CA en tot de investeerders behoren Belgacom, Warner Bros., AT&T, BT, Autodesk en Maverick Capital. OnLive, Brag Clips en MicroConsole zijn merken of gedeponeerde merken van OnLive, Inc.

Meer informatie: www.onlive.com.

Over Belgacom
De Belgacom Groep . Door zijn sterke achtergrond als nationale telecomoperator te combineren met de vele talenten van zijn teams is de Belgacom Groep de belangrijkste Belgische leverancier van geïntegreerde telecommunicatiediensten. Door voortdurend te investeren in spitstechnologie kunnen wij zowel onze particuliere als onze bedrijfsklanten op elk ogenblik van de dag, waar dan ook, telefoon-, internet- en televisiediensten ter beschikking stellen, ongeacht het type apparatuur dat wordt gebruikt. Voor het boekjaar dat werd afgesloten op 31 december 2009 boekte de Groep totale inkomsten van 5,990 miljard EUR en een bedrijfswinst vóór afschrijvingen (ebitda) van 1,955 miljard EUR.

Meer informatie: www.belgacom.com