Ingezonden persbericht


Easynet Global Services stelt Europees MPLS-netwerk open voor serviceproviders, carriers en systems integrators

Amsterdam, 17 mei 2010 â¤* Easynet Global Services biedt serviceproviders, carriers en systems integrators toegang tot haar geavanceerde MPLS-netwerk (Multi Protocol Label Switching). Daardoor hoeven die organisaties niet zelf te investeren in een infrastructuur en hebben hun klanten meer keuzevrijheid. Easynet investeerde de afgelopen tien jaar vele miljoenen euro's in haar MPLS-netwerk.

De vraag naar betrouwbare MPLS-netwerken voor het ondersteunen van zakelijke toepassingen als spraak, video, Microsoft-toepassingen of SAP-applicaties is groter dan ooit tevoren. Dankzij Easynet Global Services beschikken organisaties over het meest uitgebreide en krachtigste IP-netwerk van Europa voor het leveren van hoogwaardige zakelijke diensten. Zij profiteren ook van de investeringen die Easynet deed in 'laatste-kilometertoegang', waarbij het bedrijf zowel koper als glasvezel inzet.

Easynet beschikt in het Verenigd Koninkrijk over ruim 1.200 LLU-centrales (Local Loop Unbundling) en in Nederland en België over meer dan honderd. Het bedrijf biedt innovatieve oplossingen met vijf Quality of Service-niveaus. Ook krijgen klanten bandbreedte toegewezen. Carriers, serviceproviders en systems integrators kunnen deze diensten nu aan hun klanten aanbieden en benutten daarmee de commerciële en technische voordelen zonder eigen investeringen.

Andy Sumner, directeur Sales and Marketing UK bij Easynet: 'Wij hebben in de afgelopen tien jaar fors geïnvesteerd in ons netwerk, dat nu een van de meest uitgebreide van Europa is. Het is voor ons een enorme aanwinst en het is nu tijd die te delen. Organisaties kunnen nu inspelen op de eisen van hun klanten op het gebied van hoogwaardige services tegen een concurrerende prijs. Zij profiteren tegelijkertijd van onze netwerkexpertise.'

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services is een wereldwijde aanbieder van managed netwerk-, hosting- en integratiediensten voor grootzakelijke klanten. Vanuit een adviserende rol werkt het bedrijf nauw samen met klanten om zo diepgaand inzicht te krijgen in de zakelijke uitdagingen waar klanten mee te maken hebben. Hierdoor kan Easynet Global Services end-to-end oplossingen leveren met een gegarandeerde ROI, die de concurrentiekracht van klanten vergroten.

Easynet Global Services combineert een wereldwijd bereik met lokale expertise en biedt zo een klantervaring op maat, ongeacht waar in de wereld klanten zich bevinden.

Klanten van Easynet Global Services zijn onder andere Via Michelin, Phones 4U, FOX, Jamba!, Brinks, Transport for London, EDF, SAGE, Q Park en Bridgestone.

Easynet Global Services is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep (BSkyB), een bedrijf van NewsCorp. De omzet van BSkyB bedroeg in het boekjaar 2008-2009 £5,3 miljard. Meer informatie is te vinden op www.easynet.nl.


Ingezonden persbericht