Ogone SA / NV bundelt kracht met growth equity investeerder Summit Partners

Investering financiert snelle groei Europese dienstverlener online betaling

Brussel, Londen, 17 mei 2010 - Ogone SA / NV, een van de belangrijkste dienstverleners op het gebied van online betalingen, heeft vandaag aangekondigd dat het een bindende overeenkomst heeft gesloten met 'growth equity'- investeerder Summit Partners om een meerderheidsbelang in het bedrijf te verwerven. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Als onderdeel van de transactie blijft Ogone een zelfstandige onderneming. Summit Partners werkt nauw samen met het bestaande management team, geleid door de CEO van Ogone, Peter de Caluwe, en de oprichters, die belangrijke aandeelhouders en adviseurs blijven.

Ogone's online betaalplatform is beschikbaar in 35 landen en biedt geavanceerde diensten op het gebied van betalingsverwerking aan meer dan 20.000 handelaars en winkeliers. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan 150 banken en ondersteunt meer dan 40 betaalmethoden. Opgericht in 1996 in Brussel, is Ogone in heel Europa snel gegroeid en heeft op dit moment kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Ogone CEO Peter de Caluwe: "Summit Partners biedt ons een schat aan ervaring in online-dienstverlening en investeringen in technologie, en is uniek gepositioneerd om de snelle expansie van ons bedrijf verder vorm te geven. We zullen gebruik maken van Summit's financiële ervaring, de strategische middelen en aanzienlijke netwerk om de internationale aanwezigheid van Ogone uit te breiden en ons klantenbestand verder te laten groeien."

Christian Strain, één van de topmensen van Summit Partners en nieuw lid van Ogone's Raad van Bestuur, verklaart: "We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Ogone CEO Peter de Caluwe en de rest van het management team om deze uitzonderlijke onderneming verder te laten groeien. De markt voor online betalingsdiensten blijft snel groeien in omvang, technologische complexiteit, en wereldwijd bereik. Ogone, met zijn vooraanstaand platform is ideaal gepositioneerd om deze markt kunnen bedienen."

"Onder de leiding van de oprichters, CEO en het management team, is Ogone snel gegroeid sinds zijn oprichting. We zijn verheugd investeerder in het bedrijf te worden", voegt Scott Collins toe, één van Summit's Managing Directors en eveneens toetredend tot Ogone's Raad van Bestuur.

De transactie zal naar verwachting eind mei definitief zijn. Ogone is bij de transactie begeleid door White & Case, LLP, Credit Suisse Securities (Europe) Limited en Petercam. Summit Partners werd geadviseerd door Kirkland & Ellis LLP, NIBC Bank NV.




Ingezonden persbericht