Persbericht

Citrix introduceert client-side virtualisatie-oplossing XenClient

~ Citrix doet verschillende aankondigingen tijdens Synergy-evenement in San Francisco ~

Vianen, 17 mei 2010 - Citrix heeft tijdens het evenement Citrix Synergy 2010 in San Francisco de eerste publieke versie gelanceerd van Citrix XenClient. Met deze client-side virtualisatie-oplossing, die samen met Intel is ontwikkeld, kunnen centraal beheerde virtual desktops rechtstreeks op bedrijfscomputers en -laptops draaien, zelfs als deze niet zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk.

Door de bare-metal architectuur en de integratie met Intel vPro hardwarevirtualisatie-technologieën, levert XenClient een tot nu toe ongekend hoge prestatie, beveiliging en isolatie. De trial-versie XenClient Express laat IT-professionals gratis kennis maken met de voordelen van desktopvirtualisatie voor mobiele werkers.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2300507

Naast XenClient maakte Citrix nog een aantal introducties tijdens Citrix Synergy 2010. Deze zijn hieronder te vinden.

Citrix HDX Nitro-technologieën verbeteren prestaties van virtual desktops Tijdens Synergy 2010 heeft Citrix een preview gegeven van de Citrix HDX 'Nitro'-technologieën, een nieuwe generatie van de HDX-technologie. De nieuwe toevoegingen gaan verder dan een enkel protocol, door innovaties op alle niveaus van de desktopvirtualisatie-infrastructuur - van servers en datacenters tot netwerken en clients. De ervaring van virtual desktop-gebruikers verbetert hierdoor op alle fronten: van het snel laden van applicaties tot een korte reactietijd, die is geoptimaliseerd voor de mogelijkheden van het netwerk en het device waarop wordt gewerkt.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2300505

Nieuwe Citrix 'Safe Zone'-technologie zorgt voor transparante databeveiliging voor virtuele werkplekken 'Safe Zone', een nieuwe technologie van Citrix, maakt de stap naar 'virtual computing' voor bedrijven, leveranciers en werknemers die vanuit huis werken nog eenvoudiger en veiliger. De nieuwe technologie codeert automatisch alle gegevens die zijn aangemaakt via bedrijfsapplicaties van gebruikers die met Citrix XenApp of Microsoft App-V werken. Deze gegevens worden opgeslagen in speciale 'safe zone' directories. Hiermee kan bedrijfsgevoelige informatie die is opgeslagen op persoonlijke devices worden beschermd en op afstand worden gewist - bijvoorbeeld wanneer het contract afloopt of als de laptop van de gebruiker is kwijtgeraakt of gestolen.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2300506

McAfee en Citrix maken beveiliging van virtual desktops eenvoudiger en schaalbaar McAfee en Citrix Systems gaan een samenwerking aan om de beveiliging van virtual desktops eenvoudiger en schaalbaar te maken voor het gebruik bij grote organisaties. Door deze samenwerking tussen de marktleiders op het gebied van beveiliging en desktopvirtualisatie kunnen Citrix XenDesktop-klanten het beheer van desktopbeveiliging ook inzetten in virtuele omgevingen, door gebruik te maken van het McAfee ePolicy Orchestrator platform. De samenwerking komt voort uit de groeiende vraag naar geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden voor het gebruik van desktopvirtualisatie binnen grote organisaties.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2300504