Ingezonden persbericht


Persbericht
Hilversum, 17 mei 2010

KLEURPLATEN.NL
viert 10-jarig jubileum

De website Kleurplaten.nl viert dit jaar haar jubileum. In tien jaar tijd is Kleurplaten.nl uitgegroeid tot een van de grootste familiesites van de Benelux. Een bijzondere prestatie, zeker voor een geheel Nederlandse internetsite. Dit jubileumjaar behaalt Kleurplaten.nl nog een bijzondere mijlpaal: binnenkort wordt de 75 miljoenste kleurplaat afgedrukt. Met deze afgedrukte kleurplaten zou je 5,5 keer de wereld rond kunnen gaan. Of kun je maar liefst 655 voetbalvelden geheel bedekken!

Tien jaar geleden namen Kleurplaten.nl eigenaars Guus Wolters en Peter Bedros Acu de stap om vanuit een vaste baan te kiezen voor het ondernemerschap, in een tijd dat internet nog in de kinderschoenen stond. Van huiverige adverteerders voor het nieuwe medium, tot het instorten van de internethype en het vinden van geschikte content voor de site: de ondernemers kwamen het afgelopen decennium veel uitdagingen op hun pad tegen. Door een rotsvast vertrouwen in het concept en hun uitgesproken visie op internet werden de uitdagingen overwonnen en groeide Kleurplaten.nl ieder jaar door. In 2005 werd Kleurplaten.nl zelfs verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Doelgroepsites. De sterke domeinnaam, het gratis concept en het uitgekiende marketingbeleid hebben van Kleurplaten.nl een website gemaakt die niet meer weg te denken is bij adverteerders, moeders, kinderen en scholen!

De ondernemers kijken terug op een succesvol decennium. Acu: "Per toeval hebben we de domeinnaam Kleurplaten.nl vastgelegd en het is geweldig te zien hoe we dit concept met alle eigen inspanningen hebben laten uitgroeien tot een van de grootste familiesites van de Benelux." Wolters voegt toe: "Ons concept is krachtig en tijdloos. Al in het begin konden we relatief makkelijk bij bedrijven aanschuiven en waren ze enthousiast over de manier hoe de doelgroep bereikt kan worden. Daar is in tien jaar tijd niets aan veranderd: sterker nog, het gevoel dat wij bij familiecampagnes niet mogen ontbreken, wordt bij adverteerders steeds groter."

Over Kleurplaten.nl
Met kleuren is iedereen groot geworden!
Kleurplaten.nl is de Nederlandse site, gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar, waarmee gratis kleurplaten geprint kunnen worden. Kleurplaten.nl werd in 2005 uitgeroepen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Doelgroepsites. Het enorme aanbod van populaire kleurplaten, de gebruiksvriendelijke opzet en uitgekiende marketing hebben van Kleurplaten.nl een site gemaakt die niet meer weg te denken is bij ouders en kinderen. Gemiddeld trekt de site 350.000 unieke bezoekers per maand, die tezamen 750.000 kleurplaten afdrukken. Een team van 5 enthousiaste medewerkers zorgt er iedere dag voor dat de leukste kleurplaten en acties voor kinderen worden aangeboden.

www.kleurplaten.nl