Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek IT Job Board: netwerken gaat tegenwoordig via professionele netwerksites

Ruim driekwart van de IT professionals onderhoudt contacten via professionele netwerksites

Amsterdam, 17 mei 2010 - IT Job Board.nl, dé vacaturewebsite voor de Nederlandse IT professional, presenteert vandaag de resultaten van haar onderzoek naar het gebruik van professionele netwerksites door IT professionals. Hieruit komt onder andere naar voren dat ruim driekwart van de IT professionals professionele netwerksites gebruiken om op de hoogte te blijven en te netwerken. Het onderzoek laat zien dat vacaturewebsites en recruitment agencies de meest effectieve manier blijven om een baan te vinden. Het gebruik van professionele netwerksites wordt gezien als een aanvulling hierop. Kandidaten willen ook online een goede indruk maken op hun toekomstige werkgever.

Uit het door IT Job Board uitgevoerde onderzoek, onder ruim 200 Nederlandse IT professionals, blijkt dat IT professionals professionele netwerksites met name gebruiken om op de hoogte te blijven van collega's en ex-collega's (59%), de ontwikkelingen binnen de industrie (34%) of om hun netwerk verder uit te breiden (46%). Daarnaast zetten de IT professionals professionele netwerksites veelvuldig in om zichzelf online te profileren. Van de IT professionals die gebruik maken van professionele netwerksites bezoekt 92% de sites minimaal eens per week en 63% zelfs dagelijks.

Peter Healey, sales director bij IT Job Board.nl, zegt hierover: "Het onderzoek onderstreept dat er een verandering is in het gedrag van werkzoekenden, IT professionals gebruiken het web om een profiel op maat op te stellen. Dit gedag wordt gekopieerd door werkgevers die hun focus verleggen van offline naar gerichte online oplossingen zoals CV databases."

Healey sluit af: "Professionele netwerksites zijn een geweldige manier om een profiel op te bouwen, hoewel Job Boards en Recruitment agencies de kanalen zijn die uiteindelijk resultaat opleveren voor de werkzoekenden."

###

Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht