KPN NV

KPN Nieuws

KPN richt internationaal M2M team op

Datum

17 mei 2010

Nummer

032

KPN heeft een speciaal team in het leven geroepen om beter in te spelen op de groeiende vraag van het bedrijfsleven naar 'Machine to Machine' (M2M) mobiele communicatiediensten. KPN zal een reeks op maat gemaakte M2M diensten aanbieden aan zowel multinationals als ook andere ondernemingen. KPN heeft bovendien zijn partnerschap met Jasper Wireless geïntensiveerd, een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van M2M-totaaloplossingen. KPN wordt voorkeurspartner van Jasper Wireless voor Europa en exclusieve partner in België, Duitsland en Nederland. Bedrijven in België en Duitsland kunnen voortaan ook gebruik maken van KPN's beheerde M2M-oplossingen. Als onderdeel van de overeenkomst heeft KPN in het Amerikaanse bedrijf geïnvesteerd.

Met M2M-diensten wordt het voor bedrijven uit verschillende sectoren makkelijker om op afstand apparaten te besturen, te updaten en te beheren. Dit levert kostenvoordelen op en biedt bedrijven de mogelijkheid het serviceniveau te verhogen. Toepassing van dit soort diensten in onder meer slimme meters, logistiek en consumentenelektronica wordt gezien als een interessante groeimarkt voor de mobiele sector. Door zijn kennis en ervaring op dit gebied bijeen te brengen kan de KPN Groep beter inspelen op de behoefte van klanten uit binnen- en buitenland.

Onlangs hebben Garmin International Inc en Konica Minolta Europa gekozen voor de internationale M2M-oplossing van KPN en Jasper Wireless.