Mededeling FAVV : Resultaten aangekondigde controleactie Middelkerke

17/05/2010 17:00

FAVV-AFSCA

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de "aangekondigde" controleactie in de kustgemeente Middelkerke.

19 controleurs en inspecteurs van de Provinciale Controle-Eenheid West-Vlaanderen hebben 381 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.

De actie is van start gegaan op maandag 3 mei en werd afgesloten met een avondcontrole op vrijdag 7 mei. Tijdens deze controleweek was er een optimale samenwerking met de gemeente Middelkerke.

Van de 381 gecontroleerde operatoren behoort 65 % tot de horeca (café, restaurants en grootkeukens), 29 % tot de distributie ( vaste verkooppunten, bakkers, slagers, groothandels) en 6 % tot de ambulante handel.

In 30% van de gevallen (114 operatoren) werd er een waarschuwing opgemaakt. Deze bedrijven zullen in de loop van de volgende weken en maanden een hercontrole krijgen. 12 bedrijven kregen een PV. Naast een hercontrole zullen deze operatoren ook een voorstel van administratieve boete krijgen. 1 horecazaak werd gedeeltelijk en onmiddellijk gesloten.

Het is mede door de efficiënte informatiecampagne van de gemeente Middelkerke dat de operatoren zeer goed op de hoogte waren van de actie en ook goed voorbereid. Bij 67 % of tweederde van de bedrijven moesten dan ook geen maatregelen genomen worden.

contactpersoon voor de pers : Lieve Busschots 0477.59.83.93

lieve.busschots@favv.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel