Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Diemen, 17 mei 2010

Erben Wennemars begint maatschappelijke carrière bij Randstad

Goud op de werkvloer leidt tot concrete werkplekken voor sporters

Oud-schaatser Erben Wennemars gaat bij Randstad Nederland aan de slag als account adviseur voor het programma Goud op de werkvloer. Wennemars maakte dit samen met algemeen directeur Randstad Nederland Chris Heutink vandaag bekend tijdens het congres 'Goud op de werkvloer' in Diemen.

Wennemars gaat in zijn nieuwe functie naast Bram Ronnes, oud-beachvolleyballer en programmamanager 'Goud op de werkvloer', werkgevers en (oud-)topsporters bij elkaar brengen. De oud-schaatser komt in dienst bij Randstad, waar hij medio juni drie dagen per week begint. Goud op de werkvloer is een initiatief van NOC*NSF, Stichting Sport & Zaken en Randstad. Het biedt topsporters de mogelijkheid om tijdens hun actieve sportcarrière relevante werkervaring op te doen bij 'topsportvriendelijke' werkgevers. Ook oud-topsporters die volledig beschikbaar zijn voor werk komen hiervoor in aanmerking.

Erben Wennemars: "Ik ben heel blij met deze baan bij Randstad. Op deze manier kan ik mij inhoudelijk ontwikkelen en krijg ik ook nog loopbaanbegeleiding om verder door te groeien in mijn maatschappelijke carrière."

Chris Heutink is verheugd met de komst van de oud-sporter. "Erben is een toonbeeld van iemand die het beste uit zichzelf weet te halen. Hij is een inspirator voor onze eigen medewerkers en een voorbeeld voor topsporters die aan hun maatschappelijke carrière willen werken".

Wennemars is de derde (oud-)topsporter die in dienst is getreden bij Randstad in het kader van Goud op de werkvloer. Begin dit jaar is hockeyinternational Wieke Dijkstra begonnen als management trainee. In mei is Maarten Heisen (atletiek) als intercedent aan de slag gegaan. Naast Randstad hebben inmiddels meer dan 70 werkgevers zich aangesloten bij het convenant Goud op de werkvloer. Doel hiervan is 100 structurele werkplekken te creëren voor actieve en gestopte topsporters tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012, passend in de ambitie van het Olympisch Plan 2028.

Tijdens het congres in Diemen voerden (oud-)topsporters zoals hockeyster Renske van Geel, hockeyer Floris Evers en roeier Gerard van der Linden sollicitatiegesprekken met topsportvriendelijke werkgevers. Aanwezige werkgevers hebben topsporters op deze dag een baan aangeboden, die aansluit op het wedstrijd- en trainingsschema. -----