Veurink Mode opent Nederlands eerste klimaatneutrale winkel


COEVORDEN, 20100517 -- Dinsdag 11 mei 2010 heeft Veurink Mode de eerste klimaatneutrale winkel van Nederland geopend. Deze volledig `groene' winkel van bijna 1000 m2, welke gespecialiseerd is in bedrijfskleding en vrijetijdsmode, is gevestigd aan de Looweg 51 te Coevorden. De heer Roeles van Economische Zaken van de gemeente Coevorden verrichtte 11 mei om 17.00 uur de officiële opening.

De ultramoderne en energiezuinige winkel is een primeur voor Coevorden. De winkel wordt gekoeld en verwarmd door 8 diepe bronnen in de aarde. Een gasaansluiting is daarom overbodig. Voor deze nieuwe vestiging is een nieuwe manier van bouwen gebruikt. Het gehele pand is van beton. Hierdoor geniet Veurink Mode van maximale isolatie in de zomer en constante temperaturen in de winter. Er wordt gebruikgemaakt van speciaal glas welke geen warmte en UV-straling van de zon doorlaat.

Bertus Veurink laat enthousiast weten: "Ook in Hardenberg en Ommen hebben we twee mooie winkels. Maar onze nieuwe winkel in Coevorden is toch wel ons paradepaardje. Hiermee zijn we de eerste in Nederland en dat geeft toch wel een goed gevoel. Bijzonder zijn tevens de grote kledingmaten (10 maal XL voor zowel dames als heren) die we aanbieden. Ook daarmee onderscheiden we ons van de rest. Met deze kledingmaten trekken we klanten uit alle delen van het land. Zelfs klanten uit Duitsland weten gemakkelijk hun weg te vinden naar één van onze vestigingen. Voor informatie over onze grote maten, neem een kijkje op www.grotematenveurink.nl."

Kijkend naar het verleden blijkt dat Veurink Mode in Nederland vaker voorop loopt met verrassende noviteiten. Twintig jaar geleden liet Veurink als één van de eerste winkeliers in Nederland de voorraadadministratie van zijn winkels in zijn geheel automatiseren. Veurink merkte toen al dat zijn innovatieve manier van denken rendement oplevert. Ook nu is hij ervan overtuigd dat zijn investeringen wederom winstgevend zullen zijn.

Bertus, van oorsprong een gediplomeerd agrariër, begon 29 jaar geleden samen met echtgenote Aly in Witharen een handel in bedrijfskleding. Naast bedrijfskleding is het ondernemersduo zich in de loop der jaren ook gaan richten op de vrijetijdsmode. Uiteindelijk is de handelsgeest van Bertus en het gevoel voor mode van Aly is een gouden combinatie gebleken. Uitgebreide informatie over collectie en openingstijden is terug te vinden op www.grotematenveurink.nl.