Alle verkiezingspeilingen op een rij


ALMERE, 20100517 -- In de aanloop naar de verkiezingen wordt er weer volop gepeild hoe Nederland de zetels van de Tweede Kamer gaat verdelen. Bijna dagelijks wordt er een nieuwe peiling gepubliceerd, door verschillende peilers, vaak met verschillende uitslagen. Vanaf vandaag biedt Objectiefbekeken.nl weer het overzicht en vergelijkt de resultaten.

De website geeft de verschillen tussen de peilingen van Maurice de Hond, de Politieke Barometer en TNS NIPO weer. Daarnaast zijn ook de resultaten van de bezuinigingswijzer in de webpagina opgenomen. Deze resultaten geven per partij of ministerie een overzicht in de manier waarop de kiezer de benodigde bezuinigingen zou willen verdelen.

De website is een initiatief van Bart Bosschieter en Paul van Oostenrijk. Samen zijn zij ook de eigenaren van het jonge internetbedrijf Bosten IP dat internetconcepten ontwikkelt en exploiteert. "We hebben deze website ontwikkeld omdat we het leuk vinden en politiek geĂŻnteresseerd zijn. Het is leuk om bovenop het nieuws te zitten en bij te dragen in de vorm van een overzicht voor de kiezer."





Ingezonden persbericht