Kwaliteit EVC procedures P3transfer erkend


ETTEN-LEUR, 20100517 -- P3transfer is per 1 juli 2010 erkend EVC aanbieder voor 53 kwalificaties in het Mbo-onderwijs. Een bevestiging dat P3transfer eerder verworven competenties op een correcte wijze erkent.

Kwaliteit staat voorop
Na diverse verbeteringen en ontwikkelingen in de EVC aanpak kon de officiële erkenning voor P3transfer niet uitblijven. "De erkenning is inderdaad geen verrassing. We werken al jarenlang aan onze EVC procedures en waren er dan ook van overtuigd te slagen. Kwaliteit staat bij P3transfer hoog in het vaandel." vertelt Tineke den Harder. Den Harder is, sinds P3transfer 2,5 jaar geleden begon met EVC, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de EVC trajecten voor diverse beroepscompetentieprofielen.

Assessoren van niveau
P3transfer voert EVC procedures uit in diverse sectoren. Vooral in (productie)techniek, logistiek, zorg & welzijn en retail heeft P3transfer al veel succesvolle EVC trajecten afgerond. P3transfer beschikt dan ook over een kwalitatief hoogwaardige assessorenpool. Hierin zitten assessoren uit verschillende disciplines en met diverse specialiteiten. Met een gedegen training en frequente intervisiebijeenkomsten houdt P3transfer de assessoren capabel en betrokken.

De kracht van EVC
EVC heeft volgens P3transfer inmiddels haar kracht bewezen. Voor zowel medewerkers als organisaties. De medewerker krijgt een duidelijk beeld van wat hij kan en waar hij staat ten opzichte van het beroepscompetentieprofiel. Het Ervaringscertificaat - dit is de EVC rapportage - geeft richting aan een persoonlijk loopbaanperspectief. Dit geeft medewerkers meer zelfvertrouwen, motivatie en duidelijkheid over hun mogelijkheden. Een organisatie krijgt door EVC procedures helder in kaart welke beroepscompetenties er in huis zijn en welke niet. Het bieden van ontwikkelmogelijkheden op basis van het Ervaringscertificaat heeft een positief effect op het vermogen om medewerkers te boeien voor en/of te binden aan de organisatie.

Sector Welzijn
Voor de sector Welzijn en in het bijzonder de kinderopvang is het doorlopen van een EVC procedure nu zeer interessant. Gastouders en medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven moeten op korte termijn voldoen aan landelijke kwaliteitseisen. Met EVC kunnen ervaren medewerkers zich op een snelle manier kwalificeren. Door de diverse subsidieregelingen is EVC ook financieel aantrekkelijk. P3transfer heeft de afgelopen maanden met ruim 100 gastouders een EVC procedure doorlopen. Den Harder: "De officiële erkenningen geven een boost aan de ambitie van P3transfer om voor meer crebo's erkend aanbieder te worden. Met 53 erkenningen op zak, zien wij dit met vertrouwen tegemoet!"

(Over P3transfer
P3transfer ontwikkelt medewerkers in organisaties. P3transfer helpt organisaties de capaciteiten van medewerkers te ontdekken, kennis en vaardigheden te ontwikkelen en professioneel gedrag te stimuleren. Zij zetten hier op maat opleidingen, trainingen, cursussen (al dan niet gesubsidieerd), EVC (Erkenning Verworven Competenties), competentiemanagement en coaching voor in. De trajecten worden zo opgezet en ontwikkeld dat deze optimaal aansluiten bij de praktijk van mensen en het uiteindelijke doel van de organisatie. P3transfer opereert landelijk.)