Gemeente Gilze en Rijen

GGD Hart voor Brabant start campagne 'In rook op'

De GGD Hart voor Brabant start de campagne 'In rook op' om hardnekkige rokers de gratis cursus 'stoppen met roken' te laten volgen. "We willen rokers er bewust van maken hoeveel geld er door hun rookverslaving jaarlijks in rook opgaat," aldus Tamara van Waardenburg van de GGD Hart voor Brabant. "Voor dat geld kun je ook op vakantie gaan of zelfs een tweedehands auto kopen."

Bij de campagne 'In rook op' ligt de nadruk op het geld dat je uitspaart als je stopt met roken. Met posters, radiospots, flyers, 'stoppen met roken'-wijzers en direct mailings maakt de GGD Hart voor Brabant dat financiële aspect inzichtelijk. De cursus 'stoppen met roken' is bovendien gratis. "Als je deze cursus volgt, is de kans groot dat het stoppen met roken ook lukt én dat je het volhoudt," zegt Tamara. "Het slagingspercentage is gemiddeld 80%. In zeven bijeenkomsten begeleiden we de deelnemers bij het stoppen met roken. Een belangrijk pluspunt is dat mensen samen stoppen met roken en elkaar door de moeilijke momenten heen helpen."

Informatiebijeenkomst
In mei start de cursus 'stoppen met roken' in 's-Hertogenbosch, Tilburg en Oss. De informatiebijeenkomsten hierover vinden plaats op:
* maandag 17 mei in Tilburg

* dinsdag 18 mei in 's-Hertogenbosch

* donderdag 20 mei in Oss

Kijk op www.inrookop.nl voor meer informatie over de gratis cursus 'stoppen met roken' van de GGD Hart voor Brabant. Hier kunnen rokers zich ook aanmelden voor de informatiebijeenkomst via het digitale aanmeldformulier. Of neem tijdens kantooruren contact op met het Informatiepunt Stoppen met Roken, via tel. (073) 640 40 70.