Ingezonden persbericht


Steun voor Woonproject voor kinderen met beperking

Wooncompagnie doet namens relaties

donatie aan Stichting Villa Purmerend

Wooncompagnie overhandigt op maandag 17 mei 2010 namens haar belanghouders/relaties een bedrag aan de Stichting Villa Purmerend. Deze stichting heeft als doel: de bouw van een huis waar kinderen met een beperking onder professionele begeleiding kunnen leven in een huiselijke omgeving, met een zinvolle dagbesteding. Belanghouders en relaties van Wooncompagnie konden dit goede doel steunen door via het digitale jaarverslag 2009 een cheque van tien euro te verzilveren en vervolgens te schenken aan de stichting.

Stichting Villa Purmerend is door ouders in het leven geroepen die voor hun kinderen (met een beperking) een gezamenlijk toekomstdoel voor ogen hebben: leven in een huiselijke omgeving die is geïntegreerd in een woonwijk. Met inspraak in de keuze van huisgenoten, onder professionele begeleiding en met een zinvolle dagbesteding buiten de woonvorm. Kortom: een particulier initiatief van ouders die de regie van de bouw van een huis voor hun kinderen in eigen hand nemen.

Geïnspireerd door Purmerenderboys
Het plan van Stichting Villa Purmerend wordt inmiddels door verschillende sponsoren omarmd. Zoals de Purmerenderboys: vier mannen uit Purmerend die vorig jaar vierden dat ze samen 210 jaar werden (één werd er zestig en drie vijftig jaar) en van hun gasten géén cadeaus wilden ontvangen, maar graag een bijdrage voor Villa Purmerend. Een initiatief dat Wooncompagnie inspireerde. De woningcorporatie stelde belanghouders en relaties (die het jaarverslag niet kregen toegestuurd, maar digitaal konden bekijken) in staat een donatie te doen en verdubbelde het verzamelde bedrag tot 920 euro. Het bedrag dat Wooncompagnie en de Purmerenderboys bijeenbrachten, wordt binnenkort aan de stichting overhandigd.

Belanghouders en relaties van Wooncompagnie in de regio Schagen steunen Stichting Dupla in Nieuwe Niedorp met een bedrag van 1080 euro. De stichting zet zich in voor ontspanning van kinderen en volwassenen met een meervoudige handicap en wil graag de inventaris van haar snoezelkamer uitbreiden.


Noot voor redacties
Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht