Ingezonden persbericht



DIGGY DEX, DESTINE, WAYLON EN LISA LOIS GENOMINEERDEN TMF BORSATO AWARD

Amsterdam, 17 mei 2010

Marco Borsato maakte zojuist tijdens een speciale persconferentie bij MTV Networks bekend welke artiesten genomineerd zijn voor de TMF Borsato Award 2010. Diggy Dex, Destine, Waylon en Lisa Lois komen dit jaar in aanmerking voor deze award voor jong talent. De winnaar van 2010 wordt tijdens het TMF Awards Festival bekend gemaakt en mag optreden op de TMF Main Stage. Dio en Nick & Simon namen voorgaande jaren deze felbegeerde prijs in ontvangst en zullen dit jaar ook op het hoofdpodium optreden.

Aan Marco Borsato werd in totaal eenentwintig keer een TMF Award uitgereikt. Hij werd steevast benoemd tot beste zanger en won ook awards in een aantal andere categorieën. In 2006 maakte hij bekend graag ruimte te maken voor nieuw talent en zelf niet meer mee te willen dingen in de competitie om de geliefde beeldjes. Ieder jaar nomineert hij, samen met TMF vier artiesten die zich dat jaar op de kaart hebben gezet in de muziekwereld. Marco en TMF verwachten dat voor deze artiesten een mooie carrière in het verschiet ligt. Diggy Dex is een nieuw hiphop talent. Hij scoort met Slaap Lekker een nummer 1 hit. Lisa Lois heeft een geweldig album afgeleverd en staat na X-Factor helemaal op eigen benen. Waylon heeft een platendeal op Motown en staat in het voorprogramma van Whitney Houston. Hij reist hiermee door heel Europa. Destine is een nieuwe rocksensatie die zowel op Pinkpop als op TMF Awards spelen. Voldoende redenen om hen dit jaar te nomineren voor de TMF Borsato Award!

Uiteindelijk beslist het publiek wie de grote winnaar van de TMF Borsato Award is. Vanaf vandaag kan er gestemd worden via www.tmfawards.nl. Naast de online mogelijkheid kunnen ook alle UPC digitaal abonnees hun stem uitbrengen via de rode knop applicatie. Deze mogelijkheid is aanwezig op alle TMF kanalen: TMF NL, TMF Pure en TMF Dance.

De winnaar van de TMF Borsato Award verzorgt tijdens het TMF Awards Festival op 26 juni aanstaande een optreden op de TMF Main Stage. Van dit optreden wordt een videoclip gemaakt welke op TMF uitgezonden wordt.

Genomineerden TMF Awards
De genomineerden voor de TMF Awards 2010 zijn:

BESTE LIVE ACT
DI-RECT
Kane
The Opposites
Waylon

BESTE VIDEO
Destine - Stars
Esmée Denters - Admit it
Nick & Simon - Lippen op de mijne
The Opposites ft. Sef & Gers - Broodje Bakpao

BESTE MAN
Chuckie
Dio
Jan Smit
Waylon

BESTE VROUW
Anouk
Caro Emerald
Esmée Denters
Ilse DeLange

TMF PURE AWARD
Dio
The Opposites
Winne
Yes-R

TMF DANCE AWARD
Armin van Buuren
Chuckie
Sidney Samson
Tiësto

Tevens wordt op 26 juni de TMF Superchart Award uitgereikt aan de langst genoteerde Nederlandse video in de TMF Superchart.

Volledige line-up (zie ook www.tmfawards.nl)

TMF MAIN STAGE: 30 Seconds to Mars, Stromae, Nick & Simon, Kane, DI-RECT, The Opposites, Dio & Flinke Namen TMF SUPERCHART STAGE: Gabriella Cilmi, Waylon, Valerius, Diggy Dex, Valerius, Destine, Stereo

TMF DANCE STAGE hosted by Absolutely Fresh : Sidney Samson, The Partysquad, Sunnery James & Ryan Marciano, Billy the Klit, Quintino ft. Mitch Crown, Marc Vano & MC Sherlock, Grogor Salto

Tickets TMF Awards Festival

Kaarten kosten E 29,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via www.tmfawards.nl, telefonisch via 0900-9000500 of bij een van de 400 Primera winkels.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.tmfawards.nl


Noot voor redacties