Ingezonden persbericht


()

()

Cruyff Court Salomon Kalou in Rotterdam geopend

Amsterdam, 17 mei 2010 - Vandaag was de feestelijke opening van het Cruyff Court Salomon Kalou op het Afrikaanderplein in Rotterdam. De naamgever van het veldje, en speler van Chelsea en Ivoorkust, zat vast in Londen. Vanwege de aswolk was er geen vliegverkeer van en naar Schiphol mogelijk. Kalou heeft aangegeven dat hij zijn eigen veldje snel wil bezoeken zodra zijn schema dat toelaat.

Als Talent van het Jaar in de Eredivisie seizoen 2004-2005, heeft Salomon Kalou een Cruyff Court cadeau gekregen. Vanwege zijn mooie tijd in Rotterdam bij Feyenoord heeft Salomon uiteindelijk gekozen voor het Afrikaanderplein in Rotterdam. Het Cruyff Court Salomon Kalou maakt onderdeel uit van het Sportplein Afrikaanderplein, waar ook een Krajicek Playground gerealiseerd is. Op het plein zijn naast het Cruyff Court ook een basketbalveld, een tennisbaan, een pannakooi en een atletiekbaantje aangelegd. Door het multifunctionele karakter zullen naast de KNVB ook de Atletiekunie en Nederlandse Basketbalbond betrokken worden bij het structureel stimuleren van hun sport op dit plein.

In overleg met de jongeren uit de wijk is hier gekozen voor een asfalt ondergrond in plaats van kunstgras. Dit unieke plein midden in de Afrikaanderwijk geeft alle kinderen uit de wijk de kans om veilig te sporten en te spelen in hun eigen wijk.

Sportplein Afrikaanderplein
Medio 2008 werden de eerste ideeën gelanceerd omtrent de realisatie van een multifunctioneel sportveld op het Afrikaanderplein. Een sportveld waar uiteenlopende groepen (jongens en meiden, jong en oud), verschillende sporten zouden kunnen beoefenen. Na een enerverend participatieproces met gebruikers en omwonenden werd in december 2009 gestart met de aanleg van het Sportplein Afrikaanderplein, dat mede mogelijk is gemaakt door een unieke samenwerking van de Richard Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation, het Pact op Zuid, de Gemeente Rotterdam en de deelgemeente Feijenoord.

Vanwege de centrale ligging en de diversiteit aan sportieve mogelijkheden vormt het Sportplein Afrikaanderplein een belangrijke aanvulling op het sport- en beweegaanbod in de Afrikaanderwijk. Een sociaal beheerplan met een intensieve programmering door verschillende wijkorganisaties in samenwerking met de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation staat garant voor een divers activiteitenaanbod, waarbij verschillende doelgroepen aan bod komen.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Dit doet het door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren, altijd voor de langere termijn en in nauwe samenwerking met betrokken partijen en de jeugd zelf. De Cruyff Courts zijn het grootste en bekendste project van de Foundation. Het eerste trapveld werd aangelegd in 2003. Op dit moment heeft de Johan Cruyff Foundation ruim 100 Cruyff Courts aangelegd, in Nederland en daarbuiten. www.cruyff-foundation.org



Ingezonden persbericht