Ingezonden persbericht





Reorganisatie Heddes Bouwgroep

Nog voor de bouwvak vindt bij Heddes Bouwgroep een reorganisatie plaats om het personeelsbestand aan te passen aan de gedaalde omzet.

De economische crisis heeft ook de bouwbranche hard getroffen. Er worden minder opdrachten verstrekt en minder woningen verkocht. Voor de productiecapaciteit in de branche en bij Heddes Bouwgroep betekent dit dat er sprake is van overcapaciteit.

Bij Heddes Bouwgroep is de omzet in de laatste twee jaar aanzienlijk gedaald, van E 195 miljoen in 2007 naar E 110 miljoen in 2010. De organisatie en omvang van het personeelsbestand sluiten hier niet langer op aan, waardoor er sprake is van overcapaciteit. Daar komt bij dat de omzetverwachting voor 2011 geen beter beeld oplevert, hetgeen wordt bevestigd door de prognoses van het EIB. De organisatie en personeelsbezetting worden op korte termijn aangepast aan de te verwachten omzet.

In overleg met de vakbonden en Ondernemingsraad is in de afgelopen weken de procedure voor collectief ontslag voor 70 medewerkers gestart. Bij het samenstellen van het collectief ontslag is het afspiegelingsbeginsel gehanteerd. De betrokken medewerkers worden met alle mogelijke middelen ondersteund bij het zoeken van een baan buiten Heddes Bouwgroep. Met de vakbonden wordt overleg gevoerd over een sociaal plan.

Met de overige 310 medewerkers zal Heddes Bouwgroep met veel energie verder bouwen. De schouders worden onder de projecten gezet om met veerkracht deze crisis te doorstaan.

De organisatie wordt efficiënter ingericht. De vestigingen van Heddes Bouw en Teerenstra Bouw worden samengevoegd in Hoorn, onder de naam Heddes Bouw BV. Dat betekent dat de naam Teerenstra Bouw verdwijnt. De burgerwerk activiteiten in Zoetermeer, Haarlem en Heiloo gaan verder onder de naam Heddes KleinBouw. De burgerwerkvestiging van Heddes KleinBouw te Berkhout verhuist naar Heiloo.

De verwachting is dat de omzet bij Heddes Bouwgroep stabiliseert in de loop van 2011. De orderportefeuille van Heddes Bouwgroep voor de komende jaren is redelijk gevuld met zowel woningbouw-, als utiliteitsbouw en renovatieprojecten.


Noot voor redacties




Ingezonden persbericht