Dimensional Insight beste leverancier BI oplossingen


Onafhankelijk marktonderzoeker Dresner vraagt eindgebruikers naar hun ervaringen

LEIDEN, 20100517 -- Dimensional Insight (Boston, VS) is door klanten uitgeroepen tot beste Business Intelligence software leverancier. Zo blijkt uit The "Wisdom of Crowds" Business Intelligence Market Study van het onafhankelijke Dresner Advisory Services. In dit crowds-sourcing marktonderzoek is gebruikers wereldwijd gevraagd naar hun ervaring met BI leveranciers. Howard Dresner concludeert dat organisaties steeds vaker kiezen voor opkomende BI aanbieders ten koste van de gevestigde bedrijven. Dimensional Insight behaalde gemiddeld de hoogste scores in het onderzoek en laat daarmee zowel IT-giganten Oracle, SAP/BO en IBM/Cognos als de grote spelers in de BI markt zoals Information Builders, Microstrategy en het snelgroeiende QlikTech/QlikView, achter zich.

"Het feit dat klanten Dimensional Insight de beste BI leverancier vinden, daar is ook COPE erg blij mee", zegt Thomas van Praag, algemeen directeur van COPE/Dimensional Insight Nederland. "Dit jaar is COPE namelijk gefuseerd met Dimensional Insight, dus het zal niemand verbazen dat de euforie naar Leiden is overgewaaid. Zeker omdat COPE al vijftien jaar samenwerkt met Dimensional Insight en we bij een aantal Nederlandse bedrijven hun BI platform Diver Solution hebben geïmplementeerd." De Diver Solution is het vlaggeschip van Dimensional Insight. Het biedt organisaties vele mogelijkheden tot het maken van flexibele datarapportages en -analyses, met snel resultaat en zonder dat noodzakelijkerwijs een beroep hoeft te worden gedaan op de IT afdeling.

De online vragenlijst van Dresner was toegankelijk voor BI gebruikers die zélf ervaring hebben met BI verkopers en producten. Er werd gevraagd naar hun ervaring met sales en acquisitie, prijs/kwaliteit verhouding, kwaliteit en bruikbaarheid van het product, kwaliteit van technische ondersteuning, meerwaarde van advieswerk, en of de BI verkoper aanbevelenswaardig was. Dimensional Insight scoorde op al deze onderdelen het hoogste.

Van Praag: "Het Desner rapport is van grote waarde voor onze partner Dimensional Insight, maar de uitkomsten van het onderzoek zijn ook voor COPE een opsteker. Je kunt zelf wel vinden dat je een goed product verkoopt, maar uiteindelijk is het de klant die bepaalt of het ook werkelijk aan de verwachtingen voldoet. Het bijzondere aan het Dresner onderzoek is dat de crowd-sourcing methode uit eerste hand feedback oplevert van gebruikers van BI oplossingen. Ik denk dat onze relaties, die intern hun keuze voor de minder bekende Diver Solution wel eens hebben moeten uitleggen, zich met de uitkomsten van Dresner meer dan bevestigd zien."

Het volledige Dresner rapport is te downloaden op www.diversolution.nl.

Over Dimensional Insight
Het in Boston (Massachusetts, VS) gevestigde softwarebedrijf Dimensional Insight ontwikkelt en verkoopt Business Intelligence software waaronder de Diver Solution. De BI toepassingen van Dimensional Insight worden wereldwijd door meer dan 2600 klanten gebruikt. In Nederland heeft het Leidse softwarehuis COPE (bekend van innovatieve applicaties als Quaestio en Feedback Tool) bij verschillende bedrijven in Nederland de Diver Solution geïmplementeerd. COPE is dit jaar, na een samenwerking van vijftien jaar, met Dimensional Insight gefuseerd. Dimensional Insight is te volgen op Twitter: twitter.com/DI_tweet.

Over Dresner Advisory Services
Howard Dresner is oprichter en eigenaar van Dresner Advisory Services, een vooraanstaand en onafhankelijk bureau voor marktonderzoek in de VS. Dresner was eerder Vice President bij Gartner. Hij schreef enkele standaardwerken over Business Intelligence waaronder: Profiles in Performance - Business Intelligence Journeys and the Roadmap for Change (John Wiley & Sons). Kijk op www.howarddresner.com voor meer informatie.

COPE