Een biografie voor iedereen


`Een leven komt pas echt tot leven als het is beschreven'

RIDDERKERK, 20100517 -- `Een leven komt pas echt tot leven als het is beschreven'. Met dit motto in gedachten lopen er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen mensen rond die van plan zijn een boek te schrijven; het overgrote deel denkt daarbij aan een biografie. Om uiteenlopende redenen komen de meesten er niet aan toe om dit te doen en blijft een vaak lang gekoesterde wens onvervuld en dat is jammer.

Carrièreverandering
Ongeveer een jaar geleden verkocht de Ridderkerkse ondernemer Phil H. Kleingeld zijn in Zwijndrecht gevestigde re-integratiebedrijf en netwerkwerkorganisatie en besloot om zijn carrière een nieuwe richting in te sturen. Hij gaat zich namelijk als ghost writer/biograaf inzetten om de eerder genoemde wens van veel Nederlanders in vervulling te laten gaan door hun levensgeschiedenis op een professionele en pakkende manier vast te leggen en in beperkte oplage uit te geven.

Herinneringen kostbaarste bezit
De levenservaringen en verhalen van onbekende Nederlanders zijn even boeiend zo niet boeiender dan die van bekende Nederlanders. In de autobiografieën van de laatste groep willen waarheid en fantasie nogal eens een concurrentieslag met elkaar leveren terwijl onbekende Nederlanders daar geen belang bij hebben.

Een waar gebeurd verhaal is de moeite waard om te worden vastgelegd en te worden gedeeld met familie, vrienden en relaties. Herinneringen zijn immers ons kostbaarste bezit en het zou erg jammer zijn als die verloren zouden gaan.

Geen onbekende
Phil Kleingeld is geen onbekende met het schrijversvak; hij heeft maar liefst 21 gepubliceerde boeken op zijn naam staan en talloze artikelen en columns. Daarmee is hij een van de meest productieve schrijvers en publicisten van Nederland. Enkele van die boeken zijn bestsellers geworden zoals de zakelijke biografie `Geheimen van Succes', `Schat, het wordt wat later' , `Hallo, bent u daar nog' en het in het Engels geschreven boek voor de Amerikaanse markt `The Family Story of ..'.

Betaalbaar maatwerk
Het samenstellen van een biografie duurt tussen de één en twee maanden; afhankelijk van de omvang van de te schrijven biografie. De interviews nemen ongeveer 5 dagen in beslag, waarna de meeste tijd wordt besteed aan de uitwerking van de interviews, het schrijven van de biografie, het verzamelen van foto's, documenten en ander beeldmateriaal, waarna de biografie wordt vormgegeven in een fraai boek.

De opdrachtgever bepaalt zelf hoeveel exemplaren van haar/zijn biografie moeten worden gedrukt en of deze moet worden aangevuld met beeldmateriaal dat op een dvd als bijlage wordt meegeleverd.

Rent-a-Pen