Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, maandag 12 april 2010

WOMEN Inc. Live stemwijzer met o.a. Mirjam Sterk, Job Cohen en Ineke van Gent De maandelijkse WOMEN Inc. Talkshow staat maandag 17 mei in het teken van de verkiezingen. Aan de hand van vijf actuele onderwerpen bevragen organisaties en burgers politici. Aanwezig zijn: Mirjam Sterk (CDA), Ingrid de Caluwé (VVD), Mariëtte Hamer (PvdA), Marianne Thieme (PvdD), Christa Meindersma (D66), Ineke van Gent (GroenLinks), Sadet Karabulut (SP) en Martine Vonk (CU). Het gaat deze avond over de politieke stem van vrouwen, en het maatschappelijke nut van emancipatie. Vrouwen zijn een niet te onderschatten doelgroep voor politici. Immers: vijftig procent van de kiezers is vrouw. Om te zorgen dat de stem van vrouwen na 9 juni meegenomen wordt aan de informatietafel, zijn ook de lijsttrekkers van de grote partijen uitgenodigd. Job Cohen (PvdA) heeft reeds toegezegd.

Live stemwijzer
Vijf pitchers presenteren een case waar de politici op reageren: Rutger Groot Wassink (oprichter Papa Plus) heeft het over de emancipatie van ouderschap, Joan Ferrier (directeur E-Quality) kaart de economische zelfstandigheid van vrouwen aan, Kathalijne Buitenweg (voorzitter Clara Wichmann fonds) strijdt voor het gebruik maken van vrouwenrechten, Lizzy Venekamp (directrice Opportunity in Bedrijf) pleit voor participatie en doorstroom van vrouwen op de arbeidsmarkt en Marga Miltenburg (oprichtster Zijspreekt.nl) spreekt over het belang van meer verschillende vrouwen in beeld. Aan de hand van deze cases biedt WOMEN Inc. een live stemwijzer voor pitchers en publiek rondom de belangrijkste vrouwenzaken van dit moment. Onder leiding van Ruben Maes.

Interviewmogelijkheid
Na afloop van de talkshow is er de mogelijkheid om de politici te interviewen. Interesse? Neem contact op met Eva Janssen, Communicatie & Voorlichting, tel: 020 - 6246380 of via evajanssen@womeninc.nl.

WOMEN Inc. algemeen
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.